23948sdkhjf

Succesfuldt dansk design giver vækst på vestjysk fabrik

Den arkitektegnede lysestage Kubus ser ud til at blive et julehit med stærkt stigende salg, og det skaber nye arbejdspladser i Holstebro
Den afdøde arkitekt Mogens Lassen oplever lidt af en renæssance. Salget af hans karakteristiske Kubus-lysestager er fordoblet de sidste to år, og isenkræmmere og andre butikker har købt store portioner hjem til dette års julehandel.

Det skaber nye arbejdspladser på fabrikken Brdr. Jørgensen Components i Holstebro, hvor alle lysestagerne fremstilles. De ansatte har gennem hele 2014 opbygget et stort lager til julehandlen. Fabrikken beskæftiger i dag 45 medarbejdere mod 30 for et år siden

Kubus-stagerne distribueres af virksomheden By Lassen i København. Firmaet er i gang med at lancere andre produkter tegnet af Mogens Lassen og af hans bror, Flemming Lassen, der også var arkitekt. Det er blandt andet møbler, og en del af dem fremstilles også på Brdr. Jørgensen Components.

I det hele taget er Holstebro blevet centrum for designvarerne. By Lassen får også fremstillet sine puder i byen. Det sker på HLT-Værkstedet, som er arbejdsplads for handicappede. Samtidig er By Lassens centrale lager placeret hos Brdr. Jørgensen Components.

Det er arkitekt Mogens Lassens efterkommere, der nu giver nyt liv til deres familiearv. By Lassen ejes af blandt andre hans oldebarn, Nadia Lassen, og hans barnebarn, Søren Lassen. Han er samtidig direktør på Brdr. Jørgensen Components.

- Vi er stolte over at kunne sælge Kubus-lysestagen som ægte dansk håndværk, siger Nadia Lassen.

By Lassen havde i fjor et nettooverskud på 3,3 mio. kr. Budgetterne viser, at det vokser betydeligt i år.

Brdr. Jørgensen Components fremstiller en række andre produkter, blandt andet komponenter til BMW og Audi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094