23948sdkhjf

Gennembrudsordre for Aalsrode Smede og Maskinfabrik

En norsk kunde har netop fået leveret otte aksler fra den østjyske underleverandør. Store investeringer i virksomhedens svejsekompetencer har banet vejen.
Det er en af Aalsrode Smede og Maskinfabriks eksisterende, norske kunder, der har afgivet ordren. Til hver af de otte aksler er der brugt 650 kg stål inden bearbejdning og svejsning. Hver aksel er efter bearbejdninen blevet pålagt 15 kg AISI 309Mo rustfast belægning som bundstreng og cirka 60 kg AISI 316L syrefast svejsetråd som dækstrenge. Til sidst er akslerne blevet bearbejdet til en færdig vægt på hver 600 kg - i alt 4,8 tons aksler.

- Vi har investeret mange penge i WPQR/ WPS og havde derfor allerede procedurerne på cladding-svejsning med AISI 309Mo/ 316 L og Inconel 625, da dialogen begyndte med vores norske kunde, udtaler ejer af Aalsrode Smede og Maskinfabrik, Brian Basse.

Stram tidsplan
Det er maskintekniker Per Henrik Jensen, der har stået for at få ordren effektueret til tiden.

- Emnerne skulle produceres og afsendes efter en meget stram tidsplan. De mange kilo blev afsendt til Norge, hvor de blev ompakket og sendt med skib til Singapore, hvor de skal indgå i en større leverance. Det har været vigtigt, at kvaliteten af pålægningssvejsningen har været i top. Og den er langt højere, end vi havde drømt om, udtaler Per Henrik Jensen fra Ålsrode Smede og Maskinfabrik

Den østjyske underleverandør har haft Inspecta som tredjeparts virksomhed til at forestå NDT-kontrollen på svejsningerne. Inspektør Lars Frandsen udtaler, at det er ensartetheden i svejsningerne, der gør den store forskel.

- Jeg mærker tydeligt, den kvalitetsbevidsthed Aalsrode Smede og Maskinfabrik A/S besidder i alle led og på alle niveauer. Den overflade claddingsvejsning Aalsrode Smede og Maskinfabrik A/S producerer nu tåler ingen sammenligning med, hvad jeg ellers har set – utrolig høj renhed i alle lag, siger han.

Tillid til intern kontrol
Ensartetheden og renheden er helt afgørende kriterier for virksomhedens kunder i offshore-industrien. Tomas Hougaard, projektleder for Norge hos ÅSM, har været inddraget i leverancen fra begyndelsen, da det er et potentielt stort område i fremtiden for Aalsrode.

- Vi har lavet en ganske nøje risikoanalyse af ordren, inden vi afgav vores tilbud. Dette selvfølgelig for at sikre os selv, men ikke mindst vores kunde. Det er af stor betydning, at kvaliteten er i top, når emnerne afsendes, siger han.

- Kunden havde så stor tiltro til vores kvalitet, at de stolede på vores interne kontrol og ikke sendte deres egen inspektionsmandskab for kontrol inden afsendelse - noget kunden sagtens kunne gøre, og som vi også har oplevet, at andre kunder har gjort med de ressourcer, operatørerne har indenfor offshore-verdenen, tilføjer han.

Kaster flere ordrer af sig
Tomas Hougaard tøver ikke med at betegne ordren som et gennembrud for ÅSM, for kvaliteten af pålægssvejsningen på stål - S355 af både inconel 625 og AISI 309Mo/ 316L syrefast er helt unik.

- Vi afsendte flere vareprøver til eksisterende kunder, hvor vi kunne fremvise en helt unik kvalitet med svejseprøver udført med robot på inconel 625 og AISI 316L. Allerede få dage efter kom der en ny ordre ind på pålægssvejsning af Inconel 625 på stål S355 fra en af vores eksisterende kunder i Norge - en af verdens største producenter af udstyr til offshore-industrien. Ordren var en hasteopgave, som skulle afleveres med ekstremt tidspres. Den var under skarp overvågning igennem hele processen, og er afleveret og godkendt i henhold til den stramme tidsplan og kvalitetskontrol, fortæller han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078