23948sdkhjf

Sådan vil Danmark fremme eksport af dansk energiteknologi

Energistyrelsen og Eksportrådet har sammen med danske brancheorganisationer udarbejdet en handlingsplan for at sætte ekstra kraft på eksport af dansk energiteknologi.
De danske erfaringer med grønne energiløsninger efterspørges internationalt. Energistyrelsen og Eksportrådet har derfor i tæt dialog med danske brancheorganisationer og virksomheder indledt et særligt myndighedssamarbejde med Tyskland, Storbritannien og Kina.

Målet er at bidrage med input til energipolitik og regulering i de tre lande og dermed fremme salget af danske energiløsninger.

Potentialer i Tyskland, Storbritannien og Kina
Tyskland, Storbritannien og Kina er tre markeder, hvor der politisk styres mod en grøn omstilling, og hvor danske virksomheder allerede har fodfæste.

Det ses blandt andet i eksportstatistikken, hvor Tyskland og Storbritannien de seneste år har været de største aftagere af dansk energiteknologi blandt nærmarkederne, og Kina har været en af de største aftagere blandt fjernmarkederne.

Samtidig vurderer store dele af det danske erhvervsliv alle tre lande som markeder, der har et stort, fremadrettet potentiale, når det gælder eksport af energiteknologi.

Fjernvarme og effektivitet
I Tyskland vil indsatsen særligt rette sig mod samarbejde inden for fjernvarme, samproduktion af kraft og varme samt energieffektivitet. Samarbejdet vil både være på føderalt niveau og med delstater.

I Storbritannien vil samarbejdet fokusere på fjernvarme og energieffektivitet i boligsektoren både i Skotland og England.

Myndighedsarbejde og vindkraft
I Kina er der i forvejen opbygget et omfattende dansk-kinesisk myndighedssamarbejde blandt andet i form af etablering af et nationalt, kinesisk center for vedvarende energi med bistand fra Energistyrelsen.

Som supplement vil det særlige eksportinitiativ fokusere på vindområdet i form af et konkret projektsamarbejde, som skal demonstrere, hvorledes dansk vindteknologi kan optimere eksisterende, kinesiske mølleparker.

Dette projekt sker blandt andet i et samarbejde med små og mellemstore danske komponentleverandører i Kina.

Den nye handlingsplan er således med til at styrke eksportindsatsen på systematisk vis gennem det tætte samarbejde, der etableres mellem Energistyrelsen, Eksportrådet, ambassaderne i de tre lande og danske energibrancheorganisationer.

Link til handlingsplan: http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files/ene...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109