23948sdkhjf

SBS i million-frasalg

Bremseproducenten har solgt sin renoveringsproduktion af bremsekalibre til tyske FTE Automotive.
Ifølge en kortfattet fondsbørsmeddelelse oplyser Scandinavian Brake Systems, at tyskerne har betalt 207 mio. kr. for renoverings-forretningen, og at alle betingelser for handelen er opfyldt.

Scandinavian Brake Systems og FTE har siden 2010 kørt produktionen som et joint venture, hvor det danske selskab ejede 51 procent og tyskerne de resterende 49 procent. Det skriver det tyske selskab i en pressemeddelelse.

Transaktionen omfatter produktionsfaciliteter i Presoy i Slovakiet og genfremstillingsfaciliteter i Støvring i Nordjylland. Aftalen omfatter dermed alle SBS’s medarbejdere i Støvring, der er beskæftiget inden for caliper-produktionen, mens de der er beskæftiget med distribution forbliver som en del af den danske koncern.

- Udskillelsen kan ses som en naturlig konsekvens af de kernekompetencer, som FTE og SBS indtil nu har bidraget med til samarbejdet. FTE har industrielle kompetencer og dermed muligheden for at udvikle produktionen yderligere. SBS har omfattende kendskab til det automotive eftermarked for calipre og andre sliddele med et effektivt internationalt distributionsnetværk, siger Hans Fuglsgaard, CEO hos SBS.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096