23948sdkhjf

Øget offshore-aktivitet stiller krav til svejserne

Stigende ordretilgang fra offshore-branchen har sat fokus på svejseafdelingen hos den midtjyske cylinderproducent Hydraflex, der nu certificerer flere af sine medarbejdere til DNV-godkendt svejsning.
Virksomheden lever af at rådgive og specialfremstille hydrauliske cylindre og pumpecylindre til OEM-markedet indenfor en bred vifte af brancher. De kundespecifikke løsninger skal konkurrere med mindre løntunge produkter på det globale marked, og virksomheden har derfor altid fokus på effektivisering og kvalitetsoptimering. For administrerende direktør Niels Rahbek er regnestykket såre simpelt:

- Effektiviseringen af produktionen gør, at vi er konkurrencedygtige på pris, men det er vores produktkvalitet og ikke mindste vores kontinuerlige fokus på kundesparring, fleksibilitet og sporbarhed, der vinder kunderne.

DNV-svejsecertifikatet er altafgørende
Det er da også netop med den formel, at Hydraflex har åbnet døren til offshore-industrien, fastslår Niels Rahbek, der ser svejsernes DNV-certificering som altafgørende for at fastholde interessen:

- Vi håndsvejser op mod 100.000 komponentdele om året fordelt på kundetilpassede løsninger i både små og store serier. En produktionsserie må ikke påvirkes af øget pres på et enkelt led i produktionen, vi skal dynamisk og fleksibelt kunne afspejle vores professionelle partners behov. Vi lever med andre ord af at levere høj kvalitet til tiden, siger Niels Rahbek.

- Da den øgede interesse fra offshore-industrien har afledt et stigende behov for DNV-godkendt svejsning, har det været et naturligt valg for os at lave en uddannelsesplan for svejserne. De første to svejsere er allerede i gang med certificeringen, og det er planen, at hele afdelingen over tid skal følge trop, fortsætter han.

Stor norsk offshore-kunde
Senest er det den norske koncern Hydex Fluid Powers, der via selskabet Hydex Sylindertechnik AS har lagt en del af cylinderindkøbet hos Hydraflex i Viborg.

- Vi er meget stolte af den tillid, Hydex viser os. Selvom vores cylindre kun er et delelement i Hydex’ ydelser, så kan det være fatalt for deres image og for slutbrugernes sikkerhed, hvis et af vores produkter fejler, fastslår Niels Rahbek, der er overbevist om, at Hydraflex kan løfte opgaven:

- Vores fokus på sikkerhed, dokumentation og sporbarhed er jo ikke et resultat af offshore-branchens strenge dokumentationskrav. Det er noget, vi har tænkt ind fra virksomhedens start og noget, alle vores kunder nyder godt af – uanset om der er tale om en enkelt specialfremstillet cylinder eller store komplekse produktserier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078