23948sdkhjf

Dansk fremgang på kinesisk vindmarked

Et øget fokus på kvalitet frem for kvantitet giver blandt andet danske producenter og underleverandører ny medvind på det kinesiske marked for vindenergi.
Det skriver Børsen.

- Det er et meget positivt signal, at de kinesiske producenter nu ikke længere kun kigger på pris, pris og atter pris. De har fået øjnene op for, at det i det lange løb bedre kan betale sig at investere i komponenter af højere kvalitet, der så til gengæld gør vindmøllen mere holdbar og mere driftssikker, siger Thomas Møller Andersen til Børsen. Han er foruden at være formand for Danish Wind Group China også Kina-chef for den fynske producent af oliefiltre C.C. Jensen.

Ifølge Thomas Møller Andersen er det især inden for offshore-projekter, kineserne nu kigger mere på kvaliteten i komponenterne. Og det er til gavn for de danske leverandører, der her har mange års erfaring og netop har den teknologi og høje standard, der kræves til den type vindmøller.

Det er ikke mindst den kinesiske vindmølleproducent Envision, som har etableret et udviklingscenter i Danmark, der nu lægger sine ordrer hos danske virksomheder.

- Vi vil gerne have, at de komponenter, der indgår i vores møller, skal have en velafprøvet teknologi. Og her har de europæiske vindmøller generelt en langt bedre trackrecord end de kinesiske. Og det er vigtigt for vores kunder, der er trætte af alt det bøvl, der er med driftsforstyrrelser som følge af for ringe komponenter, siger Anders Rebsdorf, CEO for Envision Energy Denmark, til Børsen.

Originalartikel: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.568