23948sdkhjf

Rea i pilotprojekt med robotter

I samarbejde med Universal Robots og KJV har den fynske underleverandør installeret en ny robotløsning.
I midten af maj kom en ny UR10 robot fra Universal Robots til Rea Automatdrejning. Robotten er installeret af KJV og er udstyret med De Palletizer-applikation, der gør den i stand til at plukke emner fra en palle og placere dem i maskinen.

Hos Rea Automatdrejning blev robotten på få timer installeret mellem to store Index V160 maskiner. Her skal den på skift udpege emner, sætte sugekoppen på og løfte dem op på automatbåndet.

Robotten skal køre i flerholdsskift og betjenes af virksomhedens industriteknikere, der er grundigt uddannede i brugen.

Sparer tid og kræfter
Nysgerrigheden var stor blandt medarbejderne, da robotteknologien havde sit indtog i det 45 år gamle automatdrejeri, og det er da heller ikke uden grund, at Rea nu vælger at inddrage den fleksible robotløsning.

- Vi har længe vurderet situationen, og med god rådgivning fra KJV fandt vi frem til den bedste løsning. Pilotprojektet blev sat i gang, og formålet var at effektivisere produktionen af de store dreje-fræseemner. Den nye Index V160 maskine blev placeret omvendt ved siden af en tilsvarende, og i midten blev robotten installeret, udtaler direktør Peter Nielsen.

- Robotten overtager mange daglige løft af de op til 10 kg tunge råemner, som skal flyttes fra pallen og placeres på båndet. Det sparer tid, men også kræfter for vore medarbejdere. Den fleksible løsning med at placere den mellem vore to Index V160 maskiner er optimal, fordi den er i drift hele tiden, når den betjener maskinerne forskudt. Vi sparer tid, producerer optimalt og samtidig frigives arbejdskraft til at varetage andre funktioner. Når vi kører de store ordrer i flerholdsskift, vil det på sigt betyde en besparelse, og det er især vigtigt for at kunne bibeholde vores konkurrencedygtighed, fortsætter han.

Peter Nielsen vil på den baggrund ikke afvise, at der kan være flere robotter på vej ind hos den fynske underleverandør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094