23948sdkhjf

Prodan overvejer udenlandsk arbejdskraft

- Vi besætter ikke ledige stillinger for enhver pris, siger Randers-virksomheden, som advarer mod ond medarbejdercirkel.
Metalvirksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, lyder meldingen fra mange kanter.

Den spåntagende underleverandør Prodan i Randers har således mellem tre og fem ubesatte stillinger, og det har hæmmet virksomhedens evne til at tage imod ordrer, siger administrerende direktør Per Hastrup.

- Det er svært at sige, hvor mange penge, vi har mistet på det, for vi har sagt nej til forespørgsler, før vi kendte omfanget, men det er ikke et ubetydeligt beløb, siger han til Metal Supply.

Eneste mulighed for at skaffe arbejdskraft, som han ser det, er at gå på strandhugst hos konkurrenterne, men det kan nemt blive en meget ond cirkel.

- Det vil automatisk give et lønpres, når udbud af arbejdskraft er mindre end efterspørgsel. Folk ved, hvad de er værd i løn, så derfor kan det være en god idé at sige nej til ordrer, siger han.

Undgå ballade med medarbejderne
Han vil således ikke overbyde sine konkurrenter for at hive deres medarbejdere ind.

- Forestil dig, at man tager fem medarbejdere ind og giver dem markant mere i løn. Det ville skabe en stor utilfredshed hos de medarbejdere, man har i forvejen, og så kører den onde cirkel.

Han pointerer, at medarbejdere kan blive så dyre, at fortjenesten på en ordre ikke kan stå mål med lønomkostningerne,

Nu er der konkrete tanker om, at Prodan henter arbejdskraft fra lande som Polen og Tyskland.

- Det sker helt i overensstemmelse med tillidsrepræsentanten. Sådan noget plejer at være en rød klud i hovedet på medarbejderne, men her kan de sagtens se problemet. Vi søger og søger og søger, men får ingen medarbejdere, og vi vil gerne opretholde produktionen i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25