23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Der er gode takter i regeringens forslag til nyt erhvervsfremmesystem. Faglig bæredygtighed og klar arbejdsdeling mellem stat, regioner og det kommunale niveau skal være i fokus, når fremtidens erhvervsfremmesystem skal udformes.
Erhvervsfremmesystemet i forandring

Der er gode takter i regeringens forslag til nyt erhvervsfremmesystem. Faglig bæredygtighed og klar arbejdsdeling mellem stat, regioner og det kommunale niveau skal være i fokus, når fremtidens erhvervsfremmesystem skal udformes.

I forbindelse med kommunalreformen vil regeringen ændre erhvervsfremmesystemet. Regeringen har netop sendt et lovforslag i høring. Lovforslaget lægger op til, at ansvaret for de lokale erhvervsvilkår og erhvervsservice til virksomhederne forankres i kommunerne, og at der oprettes et antal vækstfora, der skal tage sig af den overordnede strategiske erhvervsudvikling i regionerne.

- Det er positivt, at ansvaret for erhvervsservice forankres ét sted, så virksomhederne får en let og smidig adgang til erhvervsservicesystemet. Men det er vigtigt, at erhvervsservicen baseres på fagligt bæredygtige enheder. Derfor kan det blive nødvendigt, at kommunerne arbejder tæt sammen for at kunne tilbyde kompetent erhvervsservice til virksomhederne, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

- Selv med de nye storkommuner kan det blive nødvendigt med samarbejde på tværs af kommuner for at få et erhvervsservicesystem, der rummer kompetencer, som er interessante for vækstvirksomheder.

Dansk Byggeri finder lovforslaget uklart i forhold til kompetencefordelingen mellem de nye regionale vækstfora og kommunerne. Det er vigtigt med en klar arbejdsdeling, så der ikke sker overlap og ressourcespild i forbindelse med erhvervsudviklingen. Desuden fremhæver Dansk Byggeri, at der bør etableres færrest mulige vækstfora for at undgå,
at der bruges unødigt mange ressourcer på koordinering.

- Det er vigtigt, at der sikres et samarbejde mellem de regionale vækstfora og de regionale beskæftigelsesråd, som også bliver oprettet i forbindelse med kommunalreformen. For de regionale vækstfora må nødvendigvis indtænke de regionale arbejdskraftressourcer i deres erhvervsfremmeaktiviteter, og dermed er de inde på beskæftigelsesrådenes område, siger Michael H. Nielsen og fortsætter:

- Det er meget positivt, at regeringen i lovforslaget lægger op til, at erhvervslivet skal være bredt repræsenteret i bestyrelserne for de regionale vækstfora, for det er selvfølgelig helt afgørende, at de store erhverv får mulighed for at sidde med ved bordet, hvor der træffes beslutninger om virksomhedernes rammevilkår. Kommunerne bør i øvrigt lade
sig inspirere af dette, når de sammensætter bestyrelser og brugerpaneler for de lokale erhvervsservicecentre. Endelig lægger vi vægt på, at det er de samme organisationer, der bliver repræsenteret i de regionale vækstfora og i Danmarks Vækstråd, da der hermed sikres en sammenhæng mellem det regionale og nationale niveau, slutter Michael H. Nielsen.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
direktør Michael H. Nielsen
Dansk Byggeri, på tlf. 72 16 00 00.

Kilde: Dansk Byggeri, d. 1. december 2004.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079