23948sdkhjf

2010-planen skal ændres

I en pressemeddelelse giver Dansk Metal sin mening til kende omkring, hvordan investeringer i forskning og uddannelse kan skabe flere job og skabe øget vækst.
- Vi kan ikke skabe flere job og øget vækst uden at investere massivt i forskning og uddannelse. Derfor må man fra politisk hold ændre målsætningerne for den såkaldte 2010-plan og udskifte opsparingsstrategien med en investeringsstrategi, der kan sikre vækst og beskæftigelse i Danmark, siger forbundsformand for Dansk Metal og medlem af Det økonomiske Råd, Thorkild E. Jensen, i en kommentar til den netop offentliggjorte vismandsrapport.

Dansk Metal finder især vismændenes diskussion om, hvordan vi klarer fremtidens demografiske udfordringer interessant. Rapporten viser fint, at Danmark kan vælge to veje - enten at spare kraftigt op eller alternativt justere på 2010-planen, så der bliver råderum til de nødvendige investeringer.

- Da gevinsten på investeringer i fx forskning er så meget større end gevinsten på opsparing, er vi bedre tjent med, at nogle af de midler, der i dag bruges på gældsafvikling i stedet investeres i forskning og uddannelse, fastslår Thorkild E. Jensen

- Vi må se i øjnene, at selv med en stram opsparingsplan vil vores velfærdsniveau i fremtiden kun være det samme eller endog mindre end i dag. Det er alt for magre udsigter. Derfor har vi brug for en strategi, der sikrer massive og målrettede investeringer i forskning og uddannelse. På den måde vil vi udnytte vores ressourcer langt bedre samt sikre job og vækst nu såvel som i fremtiden, siger Thorkild E. Jensen.

Kilde: Dansk Metal - www.danskmetal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078