23948sdkhjf

Ansættelsesbeviser skaber splid

Fagforeninger bruger småfejl i kontrakter til at skaffe godtgørelse til ansatte, oplever arbejdsgiver-organisationer
<i>Fagforeninger bruger småfejl i kontrakter til at skaffe godtgørelse til ansatte, oplever arbejdsgiver-organisationer</i>

Fejl i ansættelsesbeviser fører til flere og flere tvister mellem arbejdsgivere og ansatte. Det oplever landets arbejdsgiverorganisationer i stigende grad i de ansættelsesretlige sager, som de hjælper deres medlemmer med, skriver ErhvervsBladet.

Loven om ansættelsesbeviser blev ændret 1. juli sidste år, så arbejdsgiveren i kontrakten med den enkelte ansatte for fremtiden skal oplyse om alle væsentlige vilkår i ansættelsesforholdet - for eksempel stillingsbetegnelse og ferierettigheder. Manglende fejl kan i sidste ende koste virksomheden en godtgørelse på helt op til 10.000 kroner til den ansatte.

Det viser praksis fra sager afgjort ved domstolene. Både Dansk Industri og Dansk Handel & Service (DHS) har oplevet markante stigninger i antallet af sager, der kun drejer sig om fejl i ansættelsesbeviset. DHS førte således sidste år 173 sager på dette område for medlemmerne mod 123 i 2001. Det svarer til henholdsvis 15 og 12 pct. af de ansættelsesretlige sager, organisationen førte i de pågældende år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078