23948sdkhjf

Beskæftigelsen steg ikke

Glædelige tal fra Danmarks Statistik er korrigeret på grund af fejl i ATP-indberetninger fra byggebranchen.
Beskæftigelsen er ikke steget i tredje kvartal i år, sådan som Danmarks Statistik kunne fortælle for 14 dage siden.

Danmarks Statistik bygger sine oplysninger på indberetninger fra ATP, men det viser sig nu, at der var fejl i ATP-tallene. I stedet for en stigning på 600 personer faldt beskæftigelsen i virkeligheden med 2600 personer.

Danmarks Statistiks graf over antallet af beskæftigede efter korrektion af ATP-indberetningerne fra byggebranchen.En række økonomer konstaterede for 14 dage siden, da de fejlagtige beskæftigelsestal blev offentliggjort, at nu var vendingen i arbejdsstyrken kommet. Lagt sammen med et stigende antal ledige steg arbejdsstyrken nemlig.

Enkelte økonomer var dog skeptiske over for de foreløbige ATP-indberetninger. Specielt økonomerne i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd såede tvivl om tallene. De kunne nemlig ikke få en påstået stigning i byggebeskæftigelsen på 5900 personer til at stemme med de øvrige signaler fra branchen.

Det viser sig nu, at denne skepsis var fuldt berettiget. I de nye ATP-indberetninger er det nemlig kun beskæftigelsestallene for bygge- og anlægssektoren, der er rettet. Her er antallet af beskæftigede blevet justeret nedad med 2200 flere. Samtidig er branchens beskæftigelsestal for 2. kvartal sat op med 1000 personer.

Det reducerer den samlede stigning i beskæftigelsen i bygge- og anlægssektoren i tredje kvartal med 3200 personer, så den reelle beskæftigelsesstigning i den branche kun har været på 2700 personer og ikke de 5900, man troede for 14 dage siden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063