23948sdkhjf

For 500 millioner kedler, tak!

Dong Energy har netop lagt en kedelordre på 500 mio. kr. hos Babcock & Wilcox Vølund.
Babcock & Wilcox Vølund er storleverandør til forbrændingsanlægget Amagerbakke, med den nye ordre fra Dong Energy bliver man storleverandør til kraftværket i Skærbæk, når dette omlægges fra naturgas- til flisfyring med udgangen af 2017, skriver dagbladet Børsen.

Fliskedler i Skærbæk
Ordren har en værdi af 500 mio. kr og dækker to store kedelanlæg med tilhørende udstyr. Hele Dong-investeringen i Skærbækværket er på 1,8 mia. kr. og efter idriftsættelse af kedlerne fra Babcock & Wilcox Vølund vil det være muligt udelukkende at fyre med flis på værket.

- Kontrakten på de to kedler til Skærbækværkets nye flisanlæg er vigtig, da det er den største enkeltstående leverance i forbindelse med ombygningen af Skærbækværket, som hermed konverteres til biomasse. Vi har vurderet de mange tilbud fra både danske og internationale leverandører ud fra en samlet teknisk og økonomisk evaluering og har på den baggrund valgt Babcock & Wilcox Vølund, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy til Børsen.

Ingen nyansættelser
Hos Babcock & Wilcox Vølund betyder ordrene ikke et væld af nyansættelser på fabrikken i Esbjerg eller på kontoret i Glostrup. Der skal flere ordrer af samme kaliber til før det bliver nødvendigt at ansætte, alligevel er adm. direktør John Veje Olesen svært tilfreds med ordren.

- Vi har nogle projekter, der er på vej ud af engineering-fasen, og så kommer denne her, der starter op. Det passer supergodt, siger adm. direktør John Veje Olesen.

Kedelanlægget får en kapacitet på forbrænding af op til 154 ton træflis og andre typer af biomasse i timen. Anlægget får en årlig kapacitet på i alt ca. 280 megawatt.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11