23948sdkhjf

Unge maskiningeniører hædret med M-prisen

Seks nyuddannede ingeniører fra henholdsvis DTU og Syddansk Universitet er dette års modtagere af M-prisen, som uddeles af Maskiningeniørernes Initiativfond i Ingeniørforeningen.
Maskiningeniørernes Initiativfond uddeler hvert år hæderspriser til bemærkelsesværdige eksamensprojekter fra Danmarks ingeniørskoler. Ud over den faglige anerkendelse, som M-prisen er udtryk for, ledsages prisen af et diplom og 10.000 kr. til hvert af projekterne.

I år er der uddelt priser til seks nyuddannede ingeniører.

Boring af huller i bomrør
Fra Syddansk Universitet modtager Steen Schwencke Mortensen og Thoke Sandager Thaysen M-prisen for deres afgangsprojekt, hvor de har udviklet en automatiseret løsning, som erstatter manuel boring af huller i bomrør, der bruges som aksler i skivetørremaskiner.

Boreløsningen var så vellykket, at den planlægges implementeret i produktionslinjen hos virksomheden Haarslev Industries på Fyn, som de to maskiningeniører samarbejdede med i deres projekt.
Prisen er sponsoreret af ATV-SEMAPP (Selskabet for Maskinteknisk Proces- og Produktionsteknik).

Smøremidler til industriel formgivning
Mikkel Ravn Boye Jensen og Jacob Torstein Henckel, der dimitterede fra DTU i februar i år, modtager prisen for et projekt om smøremidler til brug inden for industriel formgivning af metaller. Projektet tager afsæt i et stigende fokus på brugen af miljøvenlige smøremidler i industrien. Forsøg med nye smøremidler i produktionen er imidlertid ikke altid en helt enkel sag. I projektet har de to nyuddannede civilingeniører bl.a. gennem laboratorieforsøg og computersimuleringer arbejdet med at øge kendskabet til de forhold, hvorunder et nyt smøremiddel fungerer optimalt.

Produktservice til varmepumper
To DTU-ingeniører fra linjen Design og Innovation, Kia Handler Krøjgaard og Mette Maagensen, modtager M-prisen for deres speciale om udviklingen af produkt/service-systemer, som kan øge brug af varmepumper i danske husholdninger og sikre en mere bæredygtig varmeproduktion.

I projektet lykkedes det dem at udvikle hele tre koncepter til at stimulere salget af vandbaserede varmepumper. Projektet byggede bl.a. på en omfattende tværfaglig research, og ikke mindst inddragelsen af en bred kreds af interessenter: Producenter af udstyr, VVS-teknikere, energispecialister og myndigheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08