23948sdkhjf

Dansk stål til norsk lufthavn

CSK Stålindustri leverer og monterer 2.200 tons stål til udvidelsen af lufthavnen Gardermoen.
Alle de bærende stålkonstruktioner i terminalerne Pir Nor og Pir Vest fra første sal og op i Gardermoen-lufthavnen får et dansk aftryk. Det er nemlig CSK Stålindustri, der står for leverancen af i alt 2.200 tons stål til byggeriet.

Det er entreprenørselskabet Kruse og Smith, der har hovedentreprisen på projektet, der blandt andet indebærer byggeriet af et spektakulært tag på den nye hovedbygning, som får 14 limtræsspær på hele 91 meter som den primære, bærende konstruktion.

Den nye hal bliver på 52.000 kvadratmeter og skal stå færdig i 2017. Kapaciteten øges med 34 nye indchecknings-skranker og skal give mindre kø i lufthavnen.

Projekterer, producerer og monterer
- Vi leverede det første stål i oktober i fjor og forventer at være færdige i december 2014, fortæller projektdirektør Steen Bojesen fra CSK Stålindustri.

Virksomheden har erfaring fra byggeprojekter i Københavns Lufthavn og har forud for projektet også stået for projektering og 3D-modulering.

Stålet, som CSK Stålindustri leverer, består af tag-stål, facade-stål og søjlekroner, og det producerer CSK Stålindustri på sine fabrikker i Danmark og Letland.

Derudover står virksomheden også for at påføre stålet brandisolerende materiale.

Arbejdet i en lufthavn betyder dog også en del udfordringer – både når stålet skal leveres og i selve byggeprocessen.

- Det er en krævende kontrakt på grund af, at der er så lidt plads, man kan bruge, fordi lufthavnen er i fuld drift, mens vi arbejder, siger Steen Bojesen, som lige nu har cirka 10 mand beskæftiget med montagearbejdet i Gardermoen.

Den danske stålvirksomhed har tidligere i samarbejde med Kruse og Smith stået bag opførelsen af idrætscentret Aquarama samt leveret stål til indkøbscentret Sørlannssenteret i Kristianssand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094