23948sdkhjf

Ny kapital til Expanite

Den danske pioneer indenfor hærdning af rustfri stål henter millioner til vækst.
I august 2013 slog den danske iværksætter-virksomhed Expanite dørene op til en kombineret produktions-, laboratorie- og udviklingsfacilitet i Hillerød. Virksomheden blev stiftet i 2010 af tre forskere fra DTU og har i de seneste år indgået en række aftaler og kontrakter med danske og udenlandske virksomheder.

Nu nås en ny milepæl i virksomhedens historie. I forbindelse med en kapitaludvidelse har selskabet netop indgået aftale om tilførelse af et tocifret millionbeløb fra SEED Capital, LF Investment (Lauritzen Fonden), Finindus fra Belgien samt en række mindre danske investorer.

Jagter vækst
Pengene fra kapitaludvidelsen skal bruges på at accelerere væksten i Expanite – i første omgang på nærmarkederne, men senere også oversøisk.

- Expanite’s teknologi kan tilføre markant værdi indenfor rigtig mange områder inklusive bilindustrien, procesudstyr til fødevare- og pharma-industrien, olie & gas, medicinsk udstyr samt mere simple industriprodukter. Med en gennemprøvet teknologi og dette finansielle rygstød står virksomheden nu stærkt rustet til at intensivere jagten på vækst, siger administrerende direktør, Thomas Abel Sandholdt.

- Det er ingen hemmelig, at vi efter et grundigt forarbejde, pludselig stod i den favorable situation, at adskillige investorer ville investere i Expanite. Det gav os mulighed for at sætte et ideelt hold i forhold til de muligheder som virksomheden står med, og det lykkes dermed selskabet at tiltrække ikke bare dansk, men også udenlandsk kapital, udtaler selskabets bestyrelsesformand Thomas Folmann.

Dansk og udenlandsk kapital finder sammen
På investorsiden er der tilsvarende tilfredshed at spore. Fredrik Siwmark CFO i LF Investment udtaler:

- I LF Investment har vi blandt andet som mål at investere i dansk iværksætteri og virksomheder med vækstpotentiale. Med Expanite’s kombination af en banebrydende teknologi og et stærkt team ser vi dem som en god eksponent for netop denne ambition.

For Finindus, som delvist er ejet af en af verdens største stålleverandører ArcelorMittal, er investeringen i Expanite fuldstændig i tråd med deres strategi.

- Vi søger konstant efter innovative virksomheder, hvor vi potentielt kan bidrage med ikke bare kapital, men også vores viden og netværk - med Expanite kunne vi næsten ikke finde et bedre match, udtaler investment director Hans Maenhout fra Finindus.

SEED Capital investerede allerede i Expanite i 2010 og har dermed fulgt virksomheden siden grundlæggelsen.

- Expanite besidder et meget stort og langsigtet potentiale. Vi kan med tilfredshed konstatere, at også andre investorer ser mulighederne, og med denne investeringsrunde har vi skabt grundlaget for, at virksomheden kan realisere det potentiale, vi så meget tidligt, siger managing partner i SEED Capital, Ulla Brockenhuus‐Schack.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094