23948sdkhjf

Hydra-Comp udvider kompetencerne

Skive-virksomheden har netop fremstillet og leveret en Duplex rustfri cylinder med fuld dokumentation til brug i offshore-industrien.
Hydraulikcylindre i det rustfri stålmateriale Duplex kan nu også produceres i Skive. En leverance til offshore-industrien er netop ekspederet, og alle certificeringer er håndteret internt. Ordren er en direkte konsekvens af virksomhedens øgede fokus på dokumentation. Direktør Jørgen Jacobsen udtaler:

- Det er første gang, at vi er i stand til at levere fuld dokumentation på et sådant projekt. Det havde ikke været muligt for bare et år siden. Vi er lykkelige for, at opgraderingen på medarbejdersiden allerede nu bærer frugt, siger Jørgen Jacobsen og hentyder til, at Kurt Møller Primdahl sidste år blev ansat som teknisk chef i en nyoprettet stilling.

Teknisk chef har højnet niveauet
Hydraulikcylinderen skal bruges på en installation i Nordsøen, og kunden havde svært ved at finde en egnet leverandør herhjemme, da der var flere ufravigelige kvalitetskrav. Blandt andet skulle materialet være Duplex, og alle certificeringer på de omfattende svejseprocedurer skulle leveres af producenten selv. Jørgen Jacobsen fortsætter:

- Vi så det som en mulighed for at vise omverdenen, at vi internt har tilføjet nye kompetente kræfter. Både når det gælder konstruktion og rådgivning, er niveauet højnet med en teknisk chef i huset. Vi havde en tæt dialog med kunden gennem hele forløbet, og kom i mål med en fælles indsats, understreger Jørgen Jacobsen, der samtidig glæder sig over, at virksomheden nu kan levere til offshore-industrien:

- Vi kommer først på som leverandør langt nede i rækken, men faktum er, at vi nu for alvor kan bearbejde segmentets underleverandører. Vi har bevist, at kompetencerne er til stede.

ISO 9001 certificering på plads
En netop opnået ISO 9001 certificering bringer yderligere muligheder med sig. Jørgen Jacobsen og den øvrige ledelse vurderede allerede for år tilbage, at et øget fokus på interne processer og kvalitetssikring var et ”must”, hvis virksomheden skulle fortsætte den positive udvikling. Han forklarer:

- Flere af de kundegrupper, som er virkelig interessante for os, kræver, at leverandørerne har papirerne i orden. Processen med certificeringen har været tidskrævende, men også meget lærerig, og medarbejderne har taget godt imod de nye tiltag. De er til gavn for alle i organisationen, fastslår Jørgen Jacobsen og tilføjer, at man allerede har taget ved lære af de nye standarder, så kræfterne bruges optimalt:

- Vi er blevet bedre til at vurdere omfanget af et projekt, før vi går i gang. Vores strategi i forhold til procesforløb og produktionskvalitet skal harmonere med det, vi gør i praksis. Det er opgaven med Duplex cylinderen også et godt eksempel på, slutter Jørgen Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094