23948sdkhjf

Scaniro hjælper arbejdsløse på vej

Scaniro i Fjerritslev og Jobcentret i Jammerbugt Kommune oprettede i august 2013 sammen virksomhedscentret JobFabrikken på den nordjyske virksomhed.
Virksomhedscentret er et samarbejde mellem kommunen og Scaniro. Samarbejdet handler om at hjælpe ledige til at opnå eller genskabe kontakt til arbejdsmarkedet. Projektet er målrettet ledige, der har problemer udover ledighed, og som derfor har behov for ekstra støtte og hjælp til at komme i arbejde. Direktør og medejer af Scaniro, Michael Ranch Kornum, fortæller:

- Samarbejdet med Jammerbugt kommune er i JobFabrikken sat i system på en god måde - og der er plads til alle her på virksomheden, uanset social status, nationalitet, køn og alder.

- Igangsætningen er gået over al forventning. Scaniro har indrettet et afsnit af fabrikken, hvor JobFabrikken holder til. Her er der fokus på et roligt og effektivt arbejdsmiljø, uddyber han.

Lyst, talent – og vilje
Hos Scaniro varetager Lone Frank rollen som mentor for de ledige, der bliver henvist. Hun har det daglige ansvar for at støtte, integrere og udvikle de personer, der henvises. Når kommunens jobcenter henviser ledige til JobFabrikken på Scaniro, sker det i tæt samarbejde mellem sagsbehandlere og virksomhedskonsulenter fra Jammerbugt Kommune og de ansvarlige hos Scaniro. Et forløb på JobFabrikken indledes altid med et opstartsmøde, hvor Scaniro og JobFabrikken præsenteres, og den ledige fortæller om sig selv. På mødet afklares desuden, hvilke særlige hensyn der er nødvendige.

Under forløbet på JobFabrikken er der løbende kontakt med den enkeltes sagsbehandler. Dette sker både for at støtte den enkelte ledige, men også for at hjælpe Lone Frank til at finde de rette løsninger, idet der kan være mange uafklarede ting, der gør at hverdagen ikke er let for den ledige.

Scaniro har otte–ti ledige tilknyttet JobFabrikken ad gangen. Forløbet varer som udgangspunkt 13 uger, men bliver ofte forlænget, fordi der ses en positiv udvikling. Målet er, at den ledige bliver i stand til at varetage et job på fuldtid eller deltid. Michael Ranch Kornum fortæller:

- Flere af jobpraktikanterne har fået deres forløb forlænget, idet deres færdigheder har udviklet sig radikalt. Og to af dem er foreløbig fuldtidsansat i en prøveperiode med det mål, at de bliver fastansat. Årsagen til, at de er nået så langt, er, at de har vist talent, lyst og vilje til at gøre en forskel, og det vil Scaniro gerne anerkende.

Mød til tiden, vær stabil – og bliv en del af holdet
En af Scaniros kerneværdier er, at medarbejderne dagligt mærker, at virksomheden værdsætter dem - også jobpraktikanterne i JobFabrikken. Derfor deltager jobpraktikanterne på lige fod med de øvrige ansatte. Det omfatter også de goder, Scaniros ansatte har. Lone Frank understreger:

- Det er afgørende, at de nytilkomne oplever, at de er velkomne hos kollegaerne – uanset hvem de er. På den måde kommer viljen til at møde op til tiden og at være stabil for sine kollegaer helt naturligt.

For at sikre fortsat succes og udvikling, evaluerer Michael Ranch Kornum, Scaniros hr-ansvarlige, Inger Lise Jensen, og virksomhedskonsulent fra Jammerbugt Kommune, Søren Jensen, løbende projektet. De samler trådene og sikrer fortsat udvikling til gavn for både jobpraktikanterne på JobFabrikken, for Scaniro og for Jammerbugt Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095