23948sdkhjf

LPM investerer sig til større overskud

Trods betydelige investeringer i 2013 formåede underleverandøren LPM Production at øge årets resultat i 2013. Investeringer ventes at give yderligere afkast i indeværende år.
LPM Production, som er specialiseret i komponentproduktion i plast og metal, melder om et overskud på 2,2 mio. kr. før skat i 2013, hvilket er væsentlig forbedret i forhold til 1,5 mio. kr. i 2012. Dette er til trods for, at der er foretaget betragtelige investeringer, som skal sikre virksomhedens forsatte udvikling.

- I 2013 foretog vi flere investeringer, som gør, at vi allerede i år står som endnu stærkere samarbejdspartner for vores kunder. Vores konstruktionsafdeling, og investeringerne heri, muliggør, at vi kan assistere vores kunder i hele processen og sammen sikre det bedste resultat. Samtidig forsætter vi med at investere i procesoptimeringer og har udvidet i vores kvalitetsafdeling, siger direktør Kurt Andersen.

Han understreger dog, at det der har været med til at flytte virksomheden mest er medarbejderne og deres villighed til at tilpasse og optimere arbejdsgangene. Direktøren er helt bevidst om, at investeringernes succes har været afhængig af medarbejdernes arbejdsmoral og kompetencer.

Større fokus på leveringssikkerhed og kvalitet
Branchens kunder efterspørger, ifølge Kurt Andersen, i stigende grad leveringssikkerhed hos deres underleverandører. LPM har i den forbindelse ønsket at signalere deres styrke på netop denne front og har hævet deres mål for leveringsperformance fra 98 procent til 98,5 procent.

- Vi oplever i stigende grad, at virksomheder henvender sig til os, fordi deres tidligere underleverandører, både danske og udenlandske, ikke har kunnet levere det ønskede produkt til tiden. Jeg tror, at flere og flere må erkende, hvor dyrt manglende eller defekte leveringer kan være, og derfor bliver kvalitet og leveringssikkerhed en prioritet, forklarer Kurt Andersen.

Investeringer førte til et nyt forretningsområde
I 2013 allokerede LPM betydelige ressourcer til udviklingen og konstruktionen af deres Smart Tools-serie, som er skabt til at optimere underleverandørers produktion. Samtidig skal Smart Tools være en supplerende indtjeningsfront til LPM’s hovedaktivitet som underleverandør.

- Som med alle udviklingsforløb har der måttet investeres de nødvendige summer, før at man kan drage fordelene. Dog er interessen allerede stor for seriens tre produkter, og vi forventer en fornuftig vækst på denne front igennem 2014, siger Kurt Andersen.

I første kvartal af 2014 kan de sidste års investeringer og forbedringer ses tydeligt. Til trods for en ustadig ordreindgang, som vidner om et lidt vanskeligt marked, er der en positiv udvikling på bundlinjen.

- Vores kunder og markedet som helhed er stadig ved at finde benene efter krisen, men vi synes at kunne se en positiv udvikling. Hertil kommer, at sidste års investeringer, i både underleverandørproduktionen og Smart Tools, for alvor ser ud til bære frugt. Vi forventer en betydelig fremgang i forhold til resultatet fra 2013, slutter Kurt Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094