23948sdkhjf

DAMRC åbner teknologicenter i Herning

Torsdag klokken 14 åbner forsvarsminister Nicolai Wammen DAMRC’s teknologicenter i Herning, som har kostet 30 mio. kr.
I dag åbner ”Danish Advanced Manufacturing Research Center” (DAMRC) sit nye teknologicenter på Sandagervej i Herning. Med åbningen af centeret, der rummer 1.000 kvadratmeter værksteder, laboratorier, undervisningsfaciliteter og kontorer, har DAMRC nået en afgørende milepæl i sin udvikling, der startede i 2009, hvor en række virksomheder og organisationer, Herning Kommune og den internationale flygigant Boeing tog initiativ til skabelsen af et forsknings- og udviklingscenter indenfor avanceret produktionsteknologi.

Formålet med DAMRC er at samle industri, forsknings- og uddannelsesinstitutioner samt offentlige partnere i et forpligtende samarbejde, hvor man arbejder med at gøre den allernyeste viden indenfor avanceret produktionsteknologi tilgængelig for den danske industri, der arbejder med materialer som jern, aluminium, titanium og kompositmaterialer. DAMRC omsætter denne viden til praktiske løsninger for industrien, til gavn for den globale konkurrencekraft og dermed fastholdelse og udbygning af arbejdspladser i Danmark.

- Med åbningen af vores teknologicenter har vi skabt et fælles fysisk miljø for al dansk forskning i spåntagning i samarbejde med den internationale industri og universitetspartnere. På blot fire år har vi skabt en effektiv industri-orienteret forsknings- og udviklingsorganisation, som nu også kan tilbyde uddannelser for alle lige fra ufaglærte til ph.d’er. Vi har skabt et meget attraktivt miljø, hvor vi nu også oplever, at udenlandske masterstuderende på eget initiativ søger praktikpladser og ønsker at lave afgangsprojekter, siger Klaus Bonde Ørskov, der er administrerende direktør for DAMRC.

DAMRC tæller i dag 38 medlemmer og associerede medlemmer, herunder industrigiganter som Boeing og Vestas og en lang række mindre og mellemstore virksomheder. Centret har seks medarbejdere, men forventer at være 10 inden året er omme. DAMRC er også medlem af Boeing GlobalNet, der er et globalt netværk af industri-orienterede forsknings- og udviklingsorganisationer.

Initiativtager er stadig aktiv
Med åbningen af DAMRC’s teknologicenter har DAMRC og centerets samarbejdspartnere påtaget sig at investere godt 30 mio. kr. i et forsknings-, udviklings- og undervisningsmiljø i verdensklasse – og Herning kommune er den største bidragsyder med et lån på 5 mio. kr. DAMRC samarbejder tæt med Aarhus Universitet og Aalborg Universitet, som begge er medlemmer – og har projektsamarbejder med en række universiteter og forskningsinstitutioner i udlandet blandt andet Fraunhofer i Tyskland, Cambridge University i Storbritannien og University of Missouri i USA.

- Teknologicenteret er en vital komponent i forhold til DAMRC’s vision om at skabe en stærkere, mere produktiv og konkurrencedygtig dansk industri på verdensplan. Som en af de oprindelige initiativtagere til DAMRC og fortsat partner i projektet – og som en virksomhed der ser frem til at lave forretning i Danmark, er vi overbevist om, at åbningen af teknologicenteret er et afgørende skridt på vejen til at positionere dansk industri endnu bedre på det globale marked, siger Susan Colegrove, der er direktør for ”International Strategic Partnerships – Europe” i Boeing Defence, Space & Security.

I 2009 var Boeing en af initiativtagerne til DAMRC, som er inspireret af ”Advanced Manufacturing Research Centre” (AMRC), som blev grundlagt af Boeing i samarbejde med University of Sheffield i 2001. ”AMRC with Boeing” driver i dag to forsknings- og udviklingscentre i Storbritannien og beskæftiger mere end 200 forskere og ingeniører fra hele verden. Boeing og AMRC har aktivt været involveret i DAMRC’s forsknings- og udviklingsprojekter og har medvirket til udviklingen af DAMRC’s teknologiske ”road map”, der udstikker den teknologiske udviklingsretning for DAMRC.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08