23948sdkhjf

Afgifter æder H.J. Hansens overskud

En afgift for deponering af farligt affald gør det næsten umuligt at drive genvindingsvirksomhed i Danmark, mener direktøren for den fynske koncern.
I 2013 omsatte H.J. Hansen Holding for 1,841 mia. kr., hvilket var små 200 mio. kr. lavere end året før. Koncernens største ben er H.J. Hansen Genvindingsindustri, som stod for ca. 1,5 mia. kr. af disse og endte med et forholdsvist beskedent overskud på 5 mio. kr. Det skriver Børsen.

Den beskedne indtjening skyldes dog ikke kun, at markedet er presset efter finanskrisen, men også at den daværende regering i 2009 indførte en ny afgift på deponering af farligt affald. Den afgift kostede i 2013 H.J. Hansen 12 mio. kr., og i år skal man betale hele 30 mio. kr.

Det regnestykke hænger naturligvis ikke sammen for H.J. Hansen, og administrerende direktør Jens Hempel-Hansen har tidligere truet med at flytte virksomhedens aktiviteter til udlandet, hvor der er bedre forhold.

- Det var da oplagt, at vi med vores miljøfokus i Danmark lå i front med at udvikle maskiner, der bliver bedre og bedre til nedbrydning. Men de penge, der skulle bruges til at investere for, bruges nu på afgifter, siger Jens Hempel-Hansen til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093