23948sdkhjf

Lindø på vej mod underskud

Danmarks førende skibsværft, Lindø-værftet, er på vej til et underskud. Årsagen skal findes i den faldende dollarkurs, selvom ordrebogen er fyldt op frem til 2007.
Lindø-værftet, der ejes af A.P. Møller, beskæftiger 2.500 medarbejdere og er på vej mod et underskud i år.

- Det er åbenlyst, at med det voldsomme fald i dollarkursen er situationen ikke behagelig, når man primært har sine indtægter i dollar og hovedparten af sine udgifter i kroner, siger administrerende direktør Torben Anker Sørensen fra Odense Staalskibsværft, Lindø til Berlingske Tidende.

Allerede ved offentliggørelsen af sidste års overskud på 196 millioner kroner, var virksomheden opmærksom på dollarkursens betydning.

- Resultatet var i 2003 særligt påvirket af, at de i året afleverede skibe kontraheredes i et gunstigt marked til en dollar-kurs langt højere end dagens kurs. Ved dagens kurs på dollar ville værftet have vist et betydeligt underskud, skrev ledelsen 29. april i år ifølge Berlingske Tidende.

Selvom værftet ikke har modtaget nogle nye ordrer siden januar i år, er ordrebogen fuld ferm til 2007.

- Det er mange år siden, man har haft tre års produktion i bogen. Det er en stærk position, som giver os fornuftig arbejdsro og lejlighed til at planlægge ordentligt, siger Torben Anker Sørensen til Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125