23948sdkhjf

Tid til forandring

Tiden for forskning for forskningens egen skyld er forpasset på danske universiteter, siger DI’s forskningschef.
- OECD giver en utvetydig anbefaling til den danske regering om at løfte de offentlige investeringer i forskning. Det er positivt og afgørende for Danmark i den globale videnøkonomi, siger forskningschef Charlotte Rønhof, Dansk Industri, i en kommentar til OECD's anbefalinger til de danske universiteter.

- Vi har bidt mærke i, at OECD klart siger til universiteterne, at tiden for forskning for forskningens egen skyld er forpasset. Advarslen om at fortsætte den bevidstløse historisk betingede fordeling af forskningsmidlerne er et tiltrængt wake-up call og et velkommen til den globale verden til de danske universiteter, siger Charlotte Rønhof.

- OECD's anbefalinger om at mindske frafaldet og øge gennemførelsestiden på universitetsstudierne er også i tråd med DI's ønsker. Og så glæder vi os over, at OECD med mere end et vink med en vognstang nu siger til universiteterne, at studierne skal være forberedende i forhold til arbejdslivet i en global verden, siger DI's forskningschef.

- DI ligger helt på linie med OECD's anbefaling om, at et lille land som Danmark bør koncentrere sin forskningsindsats for at få maksimalt output. DI er også enig i, at vi skal uddanne flere forskere i Danmark, siger Charlotte Rønhof.

OECD's anbefalinger kommer til debat på konferencen Danmark i den globale videnkonkurrence - vi har brug for en klar strategi, hvor DI præsenterer en række konkrete bud på en køreplan for dansk forskning frem mod 2010. Konferencen finder sted torsdag den 8. januar 2004 kl. 13.00 - 17.00 i Industriens Hus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064