23948sdkhjf

MAN Diesel & Turbo glæder sig til patentdomstol

En europæisk patentdomstol vil højne kvaliteten af afgørelser og spare virksomheder for advokatregninger, mener MAN i Danmark.
Det bliver godt for virksomhedernes arbejde og mindre godt for advokater og agenter, hvis EU's patentdomstol bliver en realitet.

Det mener Klaus Engberg, som er patentansvarlig og direktør hos MAN Diesel & Turbo i Danmark. En global virksomhed, som fra tid til anden udvikler produkter i Danmark, som med udgangspunkt i Danmark søger patenter i en lang række lande.

- I dag skal man udtage patenterne i de enkelte lande, og skal man bryde dem ned, er der en stribe retssager, som man skal igennem.

Fagligheden koncentreres
Han tror stærkt på, at retssikkerheden vil blive øget med en fælles patentdomstol. Simpelthen fordi kontinentets stærkeste kompetencer på området er koncentreret i én organisation.

- Det vil betyde, at vi vil opleve et højere fagligt niveau og en bedre teknisk viden hos dem, der træffer afgørelser. Den faglighed, der bygges op omkring domstolen, gør, at man er mere sikker på at få en rigtig afgørelse i første instans.

Han tror, det kommer hele erhvervslivet til gode. Måske bortset fra advokater og agenter, som lever af, at det er bøvlet at søge patenter i flere lande.

- Advokaterne er jo nok glade for, at det er administrativt tungt, som vi oplever det nu.

Vi kan drage fordele uden at være med
Klaus Engberg erkender dog, at ikke alle fordele står og falder med et dansk nej.

- Står Danmark udenfor, vil det betyde, at man typisk skal søge et patent i Danmark og derudover et enhedspatent i Europa, men det vil stadig være enklere og billigere, hvis vi tilslutter os.

Der er folkeafstemning i Danmark om tilslutning til EU's patentdomstol 25. maj, hvor der også er valg til Europaparlamentet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422