23948sdkhjf

Rift om tyrkisk stålværk

Tre af verdens største stålproducenter; Arcelor, US Steel og Mittal Steel der kontrolleres af den indiske forretningsmand Lakshmi Mittal, står i kø for at byde på det delvis statsejede tyrkiske stålværk Erdemir, der er landets største med en årlig produktion på tre millioner tons stål.
De tre interesserede selskaber har alle erklæret sig parat til at købe en stor, gerne kontrollerende, aktiepost i det tyrkiske stålværk. Et salg formodes at kunne indbringe omkring seks milliarder kroner til regeringen i Ankara. 47 procent af selskabets aktier handles på Istanbul børsen, mens størstedelen af resten kontrolleres af staten.

Stålværket hvis aktier har været støt stigende siden 2003 menes at have en markedsværdi på 12 milliarder kroner.

Tyrkiet er verdens trettende største stålproducerende land med et årligt output på 18 millioner tons, men produktionen er stigende og Erdemirværket har eksempelvis planer om at fordoble årsproduktionen til seks millioner.

Den stærke udenlandske interesse i tyrkisk stålproduktion er tæt knyttet til nogle forventninger om økonomisk vækst i landet, og ikke mindst i lyset af muligheden for at der startes optagelsesforhandlinger med EU. Indenlandske investeringer i virksomheder som automobilfabrikker, industrier for hårde hvidevarer og byggeindustrier - alle store stålforbrugere - ventes at stige i takt med chancerne for EU-optagelse.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07