23948sdkhjf

Lærlinge falder fra

Hver femte elev, der påbegynder en erhvervsuddannelse, falder fra i løbet af uddannelsesforløbet.
Dette fremgår af et notat fra Arbejdsgivernes Elevrefusion, skriver ErhvervsBladet.

Dette frafald af elever, er et stort problem, som virksomheder og erhvervsskoler må løse i fællesskab, lyder det fra DA og LO.

Hele 20 pct. af alle elever, der påbegyndte en erhvervsuddannelse i 2000-2003 vil falde fra, vurderer Arbejdsgiverves Elev-refusion, AER ifølge ErhvervsBladet.

Tallet fra AER bygger på en kortlægning af frafaldet på erhvervsuddannelserne, som organisationen netop har lavet.

De nyeste valide tal for frafald på erhvervsuddannelserne kan beregnes på baggrund af det antal elever, der påbegyndte en erhvervsuddannelse i 1999. Her er konklusionen, at hele 31 pct. af eleverne i skolepraktik droppede ud af uddannelserne. For ordinære elever er tallet lige under 18 pct., mens kun ni pct. af alle voksenlærlinge er droppet ud af uddannelsen, kan man læse i dagens udgave af ErhvervsBladet.

En væsentlig del af problemet ligger allerede i folkeskolen, mener Simon Neergaard-Holm, uddannelsespolitisk konsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

- Mange elever forlader folkeskolen uden de faglige forudsætninger for at gennemføre en erhvervsuddannelse, siger Simon Neergaard-Holm til ErhvervsBladet.

I den henseende peger Simon Neergaard-Holm på, at OECD løbende sammenligner skoleelevers kompetencer i OECD-landene, hvor konklusionen er, at mange danske skoleelever ikke kan leve op til de krav, erhvervsuddannelserne stiller, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063