23948sdkhjf

Aalborg Portland på opkøb i Kina

Aalborg Portland, der beskæftiger sig med hvid cement, etablerer sig som den første europæiske cementkoncern med egen produktion i Kina.
Kina er verdens største marked for hvid cement med et årligt forbrug på ca. 2,3 mio. ton. Til sammenligning er efterspørgselen globalt på 15 mio. ton, fremgår det af ErhvervsBladet.

I første omgang køber Aalborg Portland, som for nylig blev købt af den italienske Cementir koncern, sig ind på markedet i Kina.

Virksomheden overtager en statslig fabrik ved byen Anqing 700 km vest for Shanghai. Fabrikken fremstiller på årsplan i underkanten af 100.000 ton. Virksomheden beskæftiger 400 ansatte, men på grund af automatisering og rationalisering i produktionen skal Aalborg Portland skal kun bruge 180 medarbejdere, fremgår det af ErhvervsBladet.

Aalborg Portland går nu i gang med en renovering og modernisering af den kinesiske fabrik. Om tre år skal man være klar med et beslutningsgrundlag vedrørende opførelsen af en helt ny fabrik, der skal have en kapacitet helt op til 600.000 ton på en enkelt ovn. Hjemme i Aalborg er der fem ovne om at fremstille 850.000 tons på årsplan, fremgår det af ErhvervsBladet.

Ud over produktionen i Aalborg, Egypten, Malaysia og Kina er Aalborg Portland via jointventures medejer af to amerikanske fabrikker. Koncernen fremstiller i alt 1,8 mio. tons hvid cement årligt, hvilket gør den til verdens største producent af hvid cement.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109