23948sdkhjf

Fornyet tro på USA får virksomheder over Atlanten

Opsving på det amerikanske vindmarked, som forventes at være det største efter Kina i 2014, fornyer danske interesser. 16 danske virksomheder er med på Windpower 2014, der starter i dag i Las Vegas.
Efter et usikkert 2013 med blot 1.000 MW installeret vindenergi tegner 2014 sig positivt for vindbranchen i USA. Med forlængelsen af den særlige skatterabat til investorer i vedvarende energi og den amerikanske regningens ambitioner om at sænke CO2-udledningen med 17 procent mod 2020 kan danske vindvirksomheder nu igen se frem til øget og mere stabil aktivitet på det amerikanske vindmarked. Frem til 2017 lyder installeringsniveauet nemlig på ca. 6.000 MW årligt.

Dette skaber forventninger til USA’s største vindkonference og -messe, Windpower 2014, der årligt arrangeres af den amerikanske brancheforening for vindenergi American Wind Energy Association (AWEA). Fra 5. til 8. maj samler konferencen nationale og internationale aktører inden for vindenergi i Las Vegas, og med et besøgstal på 10.000 sidste år tiltrækker messen førende aktører på det globale vindmarked.

Solid dansk profil
Heraf følger en naturlig solid dansk tilstedeværelse på Windpower 2014 messen. Den nye, danske eksportforening for vindenergi, Danish Wind Export Association, samler i denne forbindelse dansk viden og ekspertise under et tag på den danske fællesstand. I år deltager 16 danske vindvirksomheder på standen, som gennem årene har opbygget en stærk profil på messen, fortæller Rikke Berg, general manager i Danish Wind Export Association.

- Udenlandske aktører ser med god grund Danmark som pioner på området for vindenergi. Danske virksomheder er kendte for at være førende inden for viden, ekspertise og kompetencer på vindområdet. Af denne grund, er den danske stand altid velbesøgt.

Danish Wind Export Association blev etableret, efter Vindmølleindustrien og Eksportforeningen i slutningen af 2013 besluttede at samle alle hidtidige vind-eksportaktiviteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328