23948sdkhjf

Ny mand i spidsen for Scandinavian Brake Systems

Mads Bonde Hansen er blevet ansat som administrerende direktør hos bremseproducenten der samtidig offentliggør pæn vækst i første kvartal.
Efter 12 år på posten takker Hans Fuglgaard i en alder af 67 år af som administrerende direktør for Scandinavian Brake Systems, når hans kontrakt udløber ved årets udgang. Det har været planlagt længe, og dermed har bestyrelsen haft mulighed for en grundig proces med at finde den rette afløser til at stå i spidsen for koncernens ca. 450 medarbejdere.

Valget er faldet på 46-årige Mads Bonde Hansen, der kommer fra en stilling som vice president for Nordeuropa i Sapa Extrusion. Den internationale orientering er en fællesnævner igennem hele den foreløbige karriere, og det kommer helt naturligt til at fortsætte hos SBS.

- Med Mads Bonde Hansen får SBS fortsat en dynamisk leder med solid industriel erfaring. Han har leveret overbevisende resultater i virksomheder, der lever af at udvikle og markedsføre industrielle produkter. Mads har ligesom SBS vist, at man godt kan have et globalt udsyn med base på Fyn. Det giver de rette forudsætninger for at fortsætte den solide, positive udvikling, som SBS, efter nogle udfordrende år, er inde i under Hans Fuglgaards dygtige ledelse, siger bestyrelsesformand Tage Reinert.

Vækst i omsætningen
Ledelsesskiftet sker på et tidspunkt, hvor selskabet er inde i en positiv udvikling. SBS udvider med nye markeder i blandt andet Østeuropa og dækker nu området fra Ural til Reykjavik. I 2013 fik SBS en rekordomsætning på 1,033 mia. kr., hvilket svarer til en fremgang på 9 procent i forhold til 2012. Driftsresultatet viste en fremgang på 22 mio. kr. eller 44 procent i forhold til 2012, selvom afvikling af gæld udfordrer bundlinjen.

Udviklingen afspejler sig også i regnskabet for første kvartal af 2014. Det viser en vækst i omsætning på 10 procent sammenlignet med første kvartal sidste år, samtidig med at bundlinjen er forbedret. EBITDA for de fortsættende aktiviteter endte på 17,7 mio. kr. mod 16,9 mio. kr. i tilsvarende periode året før, og resultat efter skat blev på 2,7 mio. kr. mod 0,8 mio. kr. i første kvartal 2013.

- Jeg har sagt ja til den spændende udfordring, fordi jeg virkelig værdsætter SBS’ sunde kultur, der er gennemsyret af respekt for kvalitet og en forståelse af vigtigheden af hele tiden at udvikle og forbedre sig. Jeg skal ind og være en del af den udvikling, både hvad angår nye produkter og nye markeder og ikke mindst bidrage med mine erfaringer til at optimere SBS’ supply chain.

Mads Bonde Hansen tiltræder 1. november 2014. Hans Fuglgaard vil fortsætte som direktør i datterselskabet Notox A/S for at bringe denne virksomhed i position til et salg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078