23948sdkhjf

HSM Industri skal færdigprojektere københavnske broer

Kommunen har indgået en aftale med HSM Industri om de to kanalbroer Trangravsbroen og Proviantbroen på Christianshavn.
Arbejdet med Kanalbroerne gik i stå, da først entreprenøren E. Pihl & Søn og siden deres underleverandør, VSB Industri- og Stålmontage, gik konkurs.

Nu har Københavns Kommune i stedet indgået en aftale med Grenå-virksomheden HSM Industri, som i første omgang omhandler en granskningsperiode og projektoptimering i forhold til færdiggørelse af broerne med de brofag, der blev delvist færdigproduceret af VSB Industri- og Stålmontage. Københavns Kommune forventer også snart at indgå kontrakt vedrørende selve færdiggørelsesentreprisen.

- Vi har i løbet af de seneste måneder haft en glimrende dialog om færdiggørelse af Kanalbroerne med flere mulige leverandører. Vi har stor tiltro til det samarbejde, som vi nu har indgået aftale med HSM Industri A/S om. Det er dog vigtigt at gøre det helt klart, at der er tale om to selvstændige kontrakter, og at det er en mindre, indledende aftale, der er indgået nu. Men vi er naturligvis rigtig glade for, at der er skred i tingene igen, fortæller Jens Zøfting, centerchef i Københavns Kommune.

I den kommende periode vil parterne være i den afsluttende fase i forhold til indgåelse af færdiggørelseskontakt på Kanalbroerne.

Når broerne er færdige, vil de sammen med Inderhavnsbroen forbinde Nyhavn med Christianshavn og Holmen. Arbejdet med at bygge broerne har stået stille, siden Pihl gik konkurs i august 2013. Københavns Kommune forventer, at både Inderhavnsbroen og Kanalbroerne er færdige ved årsskiftet 2014–2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.674