23948sdkhjf

Klar til ny omgang "Jernvilje"

Metal, AF og Teknisk Skole i Aalborg er klar til at fortsætte succesen "Projekt Jernvilje", hvis der er vilje fra EU's Socialfond til igen at skyde penge i bekæmpelse af ledigheden i Nordjylland.
Siden februar har 265 medlemmer i Metal Aalborg været med i et projekt, der samlede opbakning fra 200 virksomheder. 65 procent ledige fik arbejde efter at have forbedret deres færdigheder inden for bl.a. CNC, svejsning og med nyt truckkørekort.

- Nu slutter første del, hvor vi fik endnu flere end de 200 gennem projektet, som var det oprindelige mål. Vi søger EU's sociale fond og AF om penge til endnu en gang at sikre, at nyledige kan komme på efteruddannelse ud over de seks uger, de har krav på, siger formand Kurt T. Nielsen, Metal Aalborg.

EU støttede projektet i Nordjylland med 85 pct. af 4,8 millioner.

- Jeg tror, at vi både kan få et hurtigt og et positivt svar fra EU, da vi allerede har bevist, at man får noget ud af at investere i Projekt Jernvilje. Mange arbejdsløse fik job, men ledigheden falder desværre kun ganske lidt, fordi mange nye kommer til. Metal Aalborg har mistet 200 medlemmer på et år. Tæt samarbejde med virksomheder tilskrives en stor del af succes'en for, at efteruddannelsen har givet job. Virksomhederne har meldt ind, hvilke kvalifikationer de fik brug for, og de ledige vidste at der var brug for dem. Derfor er der al mulig grund til at forlænge projektet, slutter Kurt T. Nielsen.

Hjemmesiden http://www.jernvilje.dk har været omdrejningspunkt for Projekt Jernvilje. Her har nordjyske metalarbejdere, der er blevet ledige inden for de seneste 12 måneder, og virksomhederne kunnet præsentere sig for hinanden.

15. november 2004
Kilde: Dansk Metal – www.danskmetal.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063