23948sdkhjf

Danfoss retter blikket mod Østen

Industrikoncernen Danfoss holder fast i forventningerne til en årsomsætning på 16-16,5 mia. kr. og retter blikket østpå for at holde væksten oppe.
Danfoss kigger primært mod Kina, Rusland og Østeuropa, mens selskabets afsætning på det vigtige europæiske marked ikke er løftet som forventet, fremgår det af Dagbladet Børsen.

- Væksten i Europa forven tes fortsat at være lav, hvorimod de oversøiske markeder, Asien og specielt Kina vil være de markeder, der driver væksten, skriver Danfoss i kvartalsregnskabet ifølge Dagbladet Børsen.

Als-koncernen har i tredje kvartal løftet omsætningen fra 4 til 4,3 mia. kr. i forhold til 2003, mens resultatet før skat er dykket fra 581 mio. kr. til 375 mio. kr. – et fald der henføres til ekstraordinære indtægter fra frasalg i 2003.

Ud over den manglende vækst i Europa peger Danfoss- koncernen ligeledes på de stigende råvarepriser som et element, der kan spille negativt ind på afsætningen og indtjeningen fremover.

- De stigende råvarepriser på blandt andet kobber, messing, stål og olie har påvirket produktionsomkostningerne, og fortsætter denne udvikling, kan det få negativ indvirkning på resultatet for hele året, skriver Danfoss-koncernen i regnskabet, fremgår det af Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079