23948sdkhjf

A-V-N Maskin fejrer jubilæum med navneskifte

Odense-virksomheden hedder fremover Masentia A/S, og det er der tre gode grunde til.
Den 1. april er på flere måder en glædens dag på Hvidkærvej 41 i den sydvestlige del af Odense. Dagen markerer nemlig et 50 års jubilæum for matriklens virksomhed, som i øvrigt benytter lejligheden til at skifte navn fra A-V-N Maskin til Masentia A/S.

Og det er der tre gode grunde til:

- Vi tog en beslutning om navneskiftet tilbage i 2011, da vi lagde en treårig strategiplan. AVN-navnet giver os et navnefællesskab med en række selskaber på Sjælland, som alle er en del af AVN-gruppen, men den har vi reelt ikke haft noget med at gøre siden 1980’erne, og derfor vil vi gerne markere det med et nyt navn. Så du kan kalde det et opgør med fortiden, selv om vi altså ikke flygter fra noget og stadig står for de samme værdier, vi altid har haft, siger direktør Flemming Hjort til Metal Supply og fortsætter:

- Desuden er Masentia et mere internationalt og strømlinet navn, som passer bedre til, at vi også har aktiviteter i Norge og Sverige. Der klinger det bedre og giver mere mening. Og den tredje grund er den fonetiske. Vi har selv vænnet os til at sige A-V-N Maskin A/S, men vi må erkende, at navnet ikke sidder lige i skabet eller er særligt mundret.

Navneskifte en lærerig proces

Skiftet fra A-V-N Maskin til Masentia har handlet om meget mere end bare et nyt navn, fortæller direktør Flemming Hjort.

- Det har været en ekstremt spændende proces, hvor vi blandt andet har fået gennemført temmelig mange kundeinterviews for at finde ud af, hvem vi er. På samme vis har vi fået gennemført en del medarbejdersamtaler, som til sammen har dannet baggrund for at lave en stor planche med forskellige udsagn om os som virksomhed. Det er på baggrund deraf, at vi har udledt nogle værdier og dermed fået sat ord på, hvad vi egentlig står for.

Masentia har valgt at definere sig selv som virksomhed ud fra de fire værdisætninger ”Vi er grundige”, ”Vi stræber”, ”Vi tager ansvar” og ”Vi er til stede”.

Det sidste afspejler også i det nye navn, som er en sammentrækning af ”Ma” for maskiner og ”Sentia” for det latinske ord for netop tilstedeværelse.
Vækst for tredje år i træk
Masentia har allerede sendt brochurer ud til kunder og underleverandører om navneskiftet, som altså officielt træder i kraft med virkning fra 1. april, hvor virksomheden også fejrer sit 50 års jubilæum. Der er derfor allerede bestilt lagkage i stor stil til en festlig reception, hvor Flemming Hjort også kan glæde sig over en tredje ting.

Det netop fremlagte årsregnskab for 2013 viser fremgang på top- og bundlinje for tredje år i træk, og med et driftsresultat på knap 7 mio. kr. kan Flemming Hjort dårligt tillade sig at klage.

- Vi er helt sikkert glade for resultatet, som også er tilfredsstillende i forhold til normen i branchen, siger direktøren, som skal tilbage til tiden før de økonomiske kriser for at finde større overskud i virksomheden.

Først og fremmest ser Flemming Hjort dog fremad i tråd med Masentias nye mantra: ”Fortiden forpligter. Fremtiden forandrer.”

Og når den nærmeste fremtid har budt på jubilæumsreception tirsdag, venter i forlængelse heraf fire dage på VTM 2014-messen i Odense Congress Center, hvor Masentia vil være at finde på stand nr. 3306.

- Og du kan tro, vi nok skal være til stede og plastre det hele til med informationer om det nye navn, lover Flemming Hjort med et grin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079