23948sdkhjf

Studerende 3D-printer brintbil

På Aalborg universitet forbereder et hold ingeniørstuderende sig til det uofficielle verdensmesterskab for brændstofeffektive biler.
Den 15.-18. maj samles 3.000 studerende fra 27 lande til Shell Eco-marathon i Rotterdam. Heriblandt et hold ambitiøse ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet, som netop nu knokler med at få deres 3D-printede brintbil klar til løbet.

Under brintbilens gennemsigtige letvægtsskal gemmer sig et paradis for Georg Gearløs-typer. Her er sindrige letvægtskonstruktioner af mekaniske dele printet på en 3D-printer og avanceret GPS-teknologi, som gør det muligt at følge alle bilens bevægelser, dens forbrug, med mere på vejen. Bilen drives af en brændselscelle og en specialbygget synkronmotor, som de studerende har udviklet i samarbejde med Grundfos.

Det er sjette år, at studerende på Mekatronik-uddannelsen på Aalborg Universitet deltager i Shell Eco-marathon, som i år fejrer 30-års jubilæum. I år er ambitionen at bide skeer med de bedste tekniske skoler og universiteter fra hele Europa, når det går løs i Rotterdams gader til maj, fortæller Søren Juhl Andreassen, lektor og ph.d. ved Aalborg Universitet.

- Vi stiller til start med vores lille brintbil for andet år, men den er blevet væsentligt forbedret op til årets løb. Så vi har forhåbninger om at klare os godt. For os som universitet er Shell Eco-marathon en god mulighed for at samle de studerende om et innovationsprojekt, hvor de samtidig bliver testet benhårdt mod de bedste skoler i Europa. Løbet giver således de studerende værdifulde erfaringer med at omsætte teori til praksis – ud over, at det naturligvis er en stor oplevelse for dem, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11