23948sdkhjf

Et smørhul for danske underleverandører

Nordeuropas største underleverandørmesse, Elmia Subcontractor 2004, der finder sted i disse dage, er et smørhul for danske underleverandører.
16.000 professionelle indkøbere besøger Nordeuropas største underleverandørmesse, Elmia Subcontractor 2004, i den svenske by Jönköping. Messen er således et smørhul for mindre danske virksomheder.

For første gang arrangerer det midtjyske erhvervssamarbejde, Destination Billund, en fælles stand, og fire lokale virksomheder er med på det 50 kvm store fælles areal, skriver ErhvervsBladet.

- Hvis du er på 12 kvm. i en messehal på omkring 10.000 kvm, er der ikke mange, der ser dig. Når vi slår tingene sammen til 50 kvm og ligger ved en hovedfærdselsåre i hallen, giver det en helt anden synlighed, siger erhvervschef Niels-Henrik Glisbjerg, Grindsted, til ErhvervsBladet.

Blandt de deltagende virksomheder er CK produktion A/S fra Billund, som med ca. 40 ansatte er underleverandør inden for stansede dele i metal og sprøjtestøbt plast til en række danske produktionsvirksomheder.

- Vi har primært danske kunder men har regnet ud, at 88 pct. af vore leverancer går til eksport. Vi har ikke selv rigtig haft nogen direkte eksport, og det vil vi nu prøve af ved at deltage på denne messe, siger direktør og medejer Christen Skytte, CK Produktion til ErhvervsBladet.

En anden af udstillerne, FK Trådindustri ApS i Filskov, har ikke opstillet noget succeskriterium for debuten på en udenlandsk messe.

- Vi vil vise flaget og skabe nogle kontakter i en tid, da man som underleverandør skal løbe stadig hurtigere for at overleve. Vi har i forvejen lidt eksport til Norge, og for lidt til Sverige. Det vil vi gerne rette op på ved at profilere os lidt mere, siger virksomhedens salgsansvarlige, Henrik Buch til ErhvervsBladet.

Ud over de nævnte virksomheder er de to Billund-virksomheder, HN Tools og JGM-plast, repræsenteret på den fælles Destination Billund-stand på Elmia-messen, der har over 1200 udstillere fra 25 lande, fremgår det af ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094