23948sdkhjf

Samarbejdsaftaler skal åbne døren til Kina

Nordjysk delegation indgår flere samarbejdsaftaler med højtstående kinesiske politikere. Dette skal bane vejen for såvel miljøeksport som eksport af fødevarer.
En større delegation af virksomheder, erhvervsorganisationer og politikere hovedsageligt fra Nordjylland har under en rejse til Kina indgået flere samarbejdsaftaler med højtstående kinesiske politikere. Samarbejdsaftalerne dækker først og fremmest miljøområdet, men også på fødevareområdet er der initiativer på vej, oplyser projektleder Ulrik Poulsen, NordDanmarks EU-kontor i Aalborg til ErhvervsBladet.

- Hvis man ønsker at få del i de offentlige kinesiske ordrer, er det nødvendigt med en kontakt til toppen i Kina. Det er dem, der træffer de vigtige beslutninger og dem, man simpelthen skal have fat i. Derfor har vi under Kina-rejsen bevidst søgt dialog med de højtstående politikere, forklarer Ulrik Poulsen til ErhvervsBladet.

Med på rejsen deltog to politikere fra Aalborg kommune, heriblandt rådmand Mariann Nørgaard, Forsyningsvirksomhederne i Aalborg kommune.

Det nordjyske initiativ er en opfølgning på det store China Partnership 2004 arrangement i Aalborg tidligere på året.

EU-kontoret kan bl.a. hjælpe med at guide virksomhederne gennem de forskellige tilskudsmuligheder, hvad enten der er tale om tilskud i EU-regi eller hos Verdensbanken.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062