23948sdkhjf

Højbjerg Maskinfabrik sat til salg

Virksomhedens bestyrelsesformand forventer at kunne præsentere en ny ejer senest i første kvartal 2015.
Den østjyske kranproducent har kæmpet sig gennem en turnaround, der blandt andet har indebåret en række frasalg. Nu er hele virksomheden fokuseret på kerneforretningen, og ejerne, brødrene Hans og Ingvar Bundgaard, mener, at man nu har nået det rigtige tidspunkt for et salg. Det skriver Børsen.

- Ejerskabet har besluttet, at virksomheden skal sælges. Der skal findes en ny ejer, som har de økonomiske muskler, der skal til for at realisere virksomhedens potentiale. De muskler har vi ikke nu, siger bestyrelsesformand Kim Buchwald til avisen.

Første overskud siden 2009
Turnarounden har betydet, at Højbjerg Maskinfabrik i 2013 atter kunne præsentere sorte tal på bundlinjen. Omsætningen endte på 603 mio. kr. mod 547 mio. kr. i 2012. Samtidig steg driftsindtjeningen fra 24,6 mio. kr. til 52,6 mio. kr., og overskuddet endte på 9,4 mio. kr.

Det var første gang siden 2009, at Højbjerg Maskinfabrik havde sorte tal på bundlinjen, og dermed ser mulighederne for et salg gunstige ud. Alligevel vil Kim Buchwald gerne trække den lidt. Han forventer nemlig endnu bedre tal i 2014, hvor omsætningen ventes at stige med 50-100 mio. kr., og driftsindtjeningen ventes at ende på 70-75 mio. kr.

Kranproducenten har allieret sig med et rådgiverteam, der skal hjælpe med at gøre virksomheden klar til salg i fjerde kvartal med en endelig handel i første kvartal 2015 som mål. Kim Buchwald afslører dog, at man allerede har hørt fra flere interesserede købere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094