23948sdkhjf

Hvad med en kvinde i bestyrelsen?

Det er ikke vigtigt, at man vælger en kvinde, men mangfoldighed er vigtigt, mener man i DI, som stiller bestyrelseskvinder til rådighed på internettet.
Hvad siger du til at slå en kvinde op?

Kvinder fylder mindre end mænd i professionelle virksomhedsbestyrelser. Det synes man ikke nødvendigvis er et problem hos Dansk Industri. Alligevel han siden 2007 gjort en indsats for at øge antallet af kvinder i bestyrelserne og især hos de mindre og mellemstore virksomheder, som DI har flest af som medlemmer.

Medlemsvirksomheder i DI kan bruge en søgedatabase kaldet "Women on Board", hvor man kan finde en kvinde til sin bestyrelse, og man kan søge ud fra kriterier som branchekendskab, kompetencer og geografi.

- Virksomheder risikerer at gå glip af kloge hoveder, hvis de ikke søger tilstrækkelig bredspektret. En bestyrelse har brug for forskellige kompetencer og perspektiver, så man ikke ligner hinanden og kommer til at tænke ens. Mangfoldighed generelt er noget, der kan hjælpe til innovation og vækst, siger Anna Leclercq Vrang, som er konsulent i DI.

Hun påpeger, at søgedatabasen egentlig ikke handler om kvinders ligestilling, men om mangfoldighed i virksomhedsledelse, og den mangfoldighed kan være svækket, når kvinder er i klart undertal ude i virksomhedernes bestyrelser.

- Så denne database er en måde at vise, at man med frivillighedens vej kan gøre noget, i stedet for at ty til kvoter, som vi ikke ønsker i DI. Vi vil slet ikke blande os i, hvordan den enkelte virksomhed sammensætter, men opfordrer til at man tænker mangfoldighed ind, siger hun.

Med databasen kan man altså udfordre vanetænkningen i erhvervslivet, hvis kønsskævheden i den enkelte virksomhed skyldes, at det mest af alt er en vanesag, at det er mænd, man vælger.

- På et tidspunkt i karrieren sker der noget, og det er svært at sige, om det er kvinder, der vælges fra, fordi de er kvinder, eller om det er kvinder, der selv fravælger en toplederkarriere. Søgedatabasen er et værktøj, som kan synliggøre, at der også er kvinder at vælge imellem og hvor de bliver fremhævet for de kompetencer, de har.

Kønnet skal ikke være afgørende for, hvem der får posten, og derfor vil DI heller ikke fremhæve eksemplerne på en piedestal, når der er virksomheder, der finder en kvinde til bestyrelsen.

- Det er jo noget, der kan vække stærke følelser, og vi tror ikke, at der er erhvervskvinder, der har lyst til at blive profileret på, at de er kvinder, men udelukkende på deres kompetencer. Vi mener, at man til enhver tid skal vælge den, der er bedst kvalificeret.

Artiklen er en del af temaet Bestyrelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079