23948sdkhjf

Offshorekurser åbner nye markeder for Hauschildt Marine

Skagen-virksomheden har med hjælp fra Erhvervshus Nord fået tilskud til sikkerhedskurser og kurser i ultralydsmålinger, som åbner for nye forretningsmuligheder inden for offshore olie og gas.
Mange nordjyske virksomheder er interesserede i det norske offshore-marked. Det gælder også det maritime konsulenthus Hauschildt Marine i Skagen. Virksomheden udfører alle former for maritimt ingeniørarbejde og har blandt andet tegnet de offshore Swath-både, som skagensværftet Danish Yachts fremstiller.

De senere år har virksomheden i stigende grad også tegnet og beregnet konstruktioner til den norske offshore olie- og gasindustri. Fire af virksomhedens ti ansatte er nu i gang med et efteruddannelsesforløb med kurser i ultralydsmålinger og sikkerhed, som skal give nye ordrer og markedsmuligheder inden for offshoreindustrien.

- Vi ser offshore olie og gas som et stadigt vigtigere marked for os, og kurserne gør os i stand til at yde en større service overfor kunderne og dække de behov, som de har. Vi vil gerne kunne yde assistance med ultralydsmålinger, der kan måle tykkelser af stålstrukturer på en offshoreinstallation. Det kræver nogle helt særlige certifikater, som vi tror på kan give os et nyt marked at operere på, siger administrerende direktør og senior naval architect Peter Hauschildt.

Dyre kurser
Peter Hauschildts to ansatte skibsingeniører og en konstruktør har derfor været på kursus hos Force, hvor de har lært at foretage de tekniske ultralydsmålinger. En af de to skibsingeniører har været på et todages seminar i London omkring levetidsforlængelse af offshoreenheder, og efter sommerferien skal alle fire på et firedages sikkerhedskursus hos Mærsk i Esbjerg, som er påkrævet for at kunne gå ombord på en offshoreinstallation.

De specielle kurser er dyre, men har kunnet lade sig gøre for den mindre virksomhed, fordi den har fået et tilskud på 140.000 kr. til et kompetenceløft med hjælp fra Erhvervshus Nord gennem programmet Yderlig Vækst. Virksomheden har selv medfinansieret 20 procent af udgifterne og medarbejdernes timer og lønudgifter, som svarer til tilskuddet.

- Erhvervshus Nord fortalte os om muligheden for, at vi kunne skræddersy et kompetenceforløb via Yderlig Vækst, som har været meget fleksibelt i forhold til vores konkrete behov. Det er nogle vigtige, men meget dyre kurser, så derfor har det økonomiske tilskud været afgørende for, at det kunne lade sig gøre, siger Peter Hauschildt.

Kickstartet af konkret opgave
P.t. samarbejder Hauschildt Marine med National Oilwell Varco (NOV) og Agility Group, der er blandt verdens førende virksomheder inden for design og fremstilling af komponenter til offshore olie og gas samt inspektioner. Det er samarbejdet med NOV og Agility Group, der har kickstartet Hauschildt Marines behov for kurserne.

- Vi skal bruge kurserne til at foretage målinger på en borerig for at finde ud af, hvad der skal til for at levetidsforlænge den. Vi laver en tilstandsrapport, som virksomheden selv kan arbejde videre med. På sigt vil vi gerne kunne levere hele pakken, så vi både laver målinger og tilstandsrapport samt selve rapporten for, hvordan man så levetidsforlænger den pågældende platform, siger Peter Hauschildt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313