23948sdkhjf

Reguvent runder skarpt hjørne

Den østjyske virksomhed kan fredag fejre 30 års jubilæum.
Firmaet drives i dag af anden generation i skikkelse af Martin Frederiksen, men da det hele startede i 1984, var det hans far Henning Frederiksen, der grundlagde Reguvent.

- Min far havde i forvejen en elforretning. Han har altid haft ild i røven, så han startede med lidt ventilation ved siden af. I 1984 solgte han så elforretningen fra og besluttede sig for at gå all in med ventilationen, fortæller Martin Frederiksen.

- Siden er det gået slag i slag. Jeg startede selv i firmaet i 1999, og vi gennemførte et generationsskifte i 2003, hvor vi sendte min far på efterløn. Han hjælper selvfølgelig gerne stadig til, når han bliver spurgt, men har ellers blandet sig uden om driften siden jeg overtog, fortsætter han.

Fordoblet gennem opkøb
Reguvent var fra starten specialiseret som leverandør af friskluft til industrien – almindelige husholdninger har de aldrig villet røre ved, som Martin Frederiksen udtrykker det. Men gennem årene er der kommet flere små specialer til.

- I 2004 købte jeg et andet ventilationsfirma af Johnson Control (det daværende York Køleteknik, red.), som havde en ventilationsafdeling i Horsens. Vi lavede meget indenfor industrien, mens de lavede meget for kontorer og børnehaver, så på den måde supplerede vi hinanden godt, siger Martin Frederiksen.

- Det betød også, at vi med ét blev mere end fordoblet fra fire til ni mand. Som mange andre har vi siden haft lidt smalle tider og var på et tidspunkt nede på fire mand, men nu er vi oppe på seks. Man kan dog sige, at det er lidt misvisende med antallet af ansatte, for vi har altid brugt at leje folk. Er der tale om et stort projekt, har vi ofte brug for mange mandetimer i starten, mens vi ofte selv kan dække den sidste del, fortsætter han.

Jubilæet fejres fredag, hvor det også markeres, at Martin Frederiksen runder de 40, og at det samtidig er 10 år siden, at generationsskiftet blev gennemført. Det sker med en uformel reception.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078