23948sdkhjf

Holtec Automatic fordobler medarbejderstaben

Holtec Automatic – Vest A/S i Lem har de seneste to år oplevet stor forretningsfremgang, og det har fordoblet antallet af medarbejdere.
Holtec Automatic - Vest i Lem, der i 2011 efter 22 år som Højmark Automatic blev et datterselskab under Holtec Automatic i Esbjerg, har på tre år oplevet en imponerende vækst. Firmaet har skabt arbejdspladser til over dobbelt så mange medarbejdere.

– Da vi i 2011 blev en del af Holtec Automatic var der seks-otte personer ansat. Efter et indkøringsår i 2011 tog ansættelserne for alvor fart i 2012 og 2013, og lige nu er vi 18 mand i Lem, forklarer Jimmy Nielsen, der er afdelingsleder hos Holtec Automatic - Vest i Lem.

- Sammen med de mange nyansættelser er der naturligvis også kommet gang i omsætningen, der har været stigende i både 2012 og 2013 og endt med sorte tal på bundlinjen, fortsætter han.

Store vækstmuligheder i fremtiden
Holtec sælger primært styringssystemer og har i mange år haft et tæt samarbejde med maskinbyggere inden for produktionsudstyr. For at udvikle virksomheden yderligere er der i de seneste år sat fokus på procesudstyr inden for vand-, varme- og miljøområderne.

Firmaet har i samarbejde med flere lokale virksomheder været med til at udvikle styring, hardware og software til et biogasanlæg. Virksomheden har også været med til at få varmeværker rundt i Danmark til teknologisk at kunne fyre med grønne alternativer frem for olie og gas, og for tiden er man i gang med at installere styringen til et nyt vandværk. Jimmy Nielsen ser lyst på fremtiden, og Holtec har store planer om at eksportere til Norge.

– Vi regner med, at vi inden for ganske kort tid skal til at levere styringer og software til olieindustrien i Norge. Men potentialet i Norge rækker langt ud over olieindustrien - lige nu er der gang i mange automatiseringsprocesser i Norge, og nordmændene har generelt svært at finde uddannet arbejdskraft til den slags arbejde, og der kommer Holtec naturligt ind i billedet, siger Jimmy Nielsen, der pointerer, at muligheden for succes er stor i Norge, hvis man har et unikt kvalitetsprodukt.

Inden for det næste år er det forventningen, at Holtec runder de tyve ansatte, og afdelingslederen vil heller ikke udelukke muligheden for en udvidelse af produktionsanlægget.

Henter arbejdskraft udefra
Når Holtec skal rekruttere de mange nye medarbejdere, giver det udfordringer, fordi den type medarbejdere, som firmaet efterspørger, ikke nødvendigvis findes rundt om hjørnet. Ikke desto mindre lykkes det gang på gang for Holtec at finde den rette medarbejder.

– Vi har på det seneste haft et rekrutteringsbureau til at finde medarbejdere for os, fordi det krævede ressourcer at styre det selv. Men vi har hver gang fundet den rette person til jobbet. Vi har mange ansatte, som kommer langt fra Lem, men hvis arbejdsforholdene er de rigtige, er det vores erfaring, at vi sagtens kan tiltrække folk, forklarer Jimmy Nielsen.

Han forklarer, at en del medarbejdere arbejder meget hjemmefra, ligesom de har fleksible arbejdstider. Det betyder, at de kan få familielivet til at fungere – trods afstanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078