23948sdkhjf

Nu øjner Migatronic fremgang

Svejsemaskinproducenten har en klar forventning om, at 2014 bliver bedre end 2013.
2013 blev ikke det mest minderige år i Migatronics historie. Omsætningen faldt med 56 mio. kr., og endte dermed på 271 mio. kr. Samtidig faldt resultatet af primær drift (EBIT) fra 11,2 mio. kr. til 8,1 mio. kr., og overskuddet før skat blev reduceret fra 9,3 mio. kr. til 5,5 mio. kr.

Tilbagegangen skyldes især, at Migatronic er blevet ramt på salget af standardsvejsemaskiner. Her har den generelle nedgang i salget været på 6 procent og på flere væsentlige markeder op til 20 procent. Også inden for Automation var der tilbagegang i omsætningen, men det var forventet, idet 2012-regnskabet var præget af en enkeltstående større ordre.

- Som følge af den generelle nedgang på svejsemarkedet har 2013 været præget af stærkt øget konkurrence i branchen. For at kunne modstå denne konkurrencemæssige situation i markedet har Migatronic gennemført rationaliseringer og effektiviseringer i såvel produktion som de faste omkostninger. Dette har modvirket den negative effekt af omsætningsnedgangen betydeligt og har dermed bidraget positivt til resultatet, skriver Migatronic i sit årsregnskab.

Der er dog lys for enden af tunnelen for Migatronic. Selv om der ikke forventes nogen vækst af betydning på de europæiske svejsemarkeder, forventer Migatronic at kunne erobre markedsandele i 2014, ligesom man har gode vækstforventninger til de kinesiske og indiske markeder. På den baggrund forventer Migatronic en stigning i omsætningen og en fremgang i resultatet i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094