23948sdkhjf

Konkurrenter vil samarbejde om energioptimering i industrien

Samarbejder – også med konkurrenter – er en af løsningerne for mindre virksomheder, der gerne vil hjælpe industrivirksomheder med energioptimering. Det var en af konklusionerne på en workshop i Sønderborg i torsdags.
I denne uge skal Niels Otten fra Alsmatik ud for at hjælpe en virksomhed med at spare på energiforbruget. Det er han stort set hver dag. Men denne gang har han Jan Guldhammer fra IKM A/S med i bilen.

De to mødte hinanden på en Transformer/Lean Energy Cluster workshop omkring energioptimering i industrien i sidste uge, hvor de fandt ud af, at de sammen ville kunne tilbyde kunderne en bredere løsning inden for energioptimering.

Svært at skabe interesse alene
Og et af resultaterne fra workshoppen er netop, at flere lokale virksomheder fremadrettet vil samarbejde om at udvikle og udbyde løsninger indenfor energioptimeringer til industrien.

Et resultat, som Niels Otten i høj grad mener, der er behov for. Han har gennem længere tid brugt sit netværk og samarbejdsrelationer til at differentiere sig fra andre energikonsulenter og ved, at det virker.

- Det kan være en stor udfordring at få gjort industrivirksomheder interesserede i energioptimering, fordi det slet ikke er et fokusområde for dem. Mange får besøg af den ene energikonsulent efter den anden, men der sker ikke noget. Men når vi som konsulenter kommer ud og tilbyder en totalløsning, i stedet for at de selv skal tage kontakt til flere forskellige for at få en løsning, der duer, er de meget lettere at få i tale og gjort interesserede, siger Niels Otten.

Møder på plads
Torsdagens workshop handlede netop om, hvad der skal til, for at industrien vil investere i energioptimering. 18 små og mellemstore virksomheder deltog, og selv om nogle af dem normalt anser hinanden for at være konkurrenter, blev der snakket frit og netværket. En snak, der altså nu munder ud i flere samarbejder på tværs.

- Det var simpelthen en fornøjelse at opleve, hvordan folk fra forskellige brancher kunne se en synergi i at arbejde sammen. Flere har allerede aftalt at mødes, og derudover samler vi folk igen i slutningen af marts for at samle op på nogle af de ideer, der også kom frem på mødet. Blandt andet omkring alternativ finansiering af energioptimering, siger Anita Andersen, projektleder for Transformer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094