23948sdkhjf

Dong vælger Vestas’ supermølle til ny havmøllepark

Dong Energy har gennemført en udbudsrunde for levering af vindmøller, og resultatet blev, at Vestas er blevet valgt som den foretrukne leverandør til Burbo Bank Extension.
Valget er faldet på Vestas’ V164-8.0 MW-vindmølle, og valget er betinget af, at vindmølleparken kan opføres under CfD tilskudsregimet i Storbritannien, og at parterne bliver enige om en endelig leveringsaftale, som forventes underskrevet senere i år.

- Den 8 MW store vindmølle fra Vestas ser meget lovende ud. Jeg anser dette for at være et konkret skridt mod at reducere prisen på offshore vindenergi. Et konkurrencedygtigt marked for alle komponenter er afgørende for at nå dette mål. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med Vestas og de andre virksomheder af vores leverandørkæde for yderligere at reducere prisen på energi fra havmøller, siger Samuel Leupold, executive vice president i Dong Energy.

I december 2012 indgik Dong Energy og Vestas en aftale om at samarbejde på en række testaktiviteter for prototypen af V164-8.0 MW-vindmøllen på Østerild Testcenter for at fremskynde udviklingen af vindmøllen.

Burbo Bank Extension havvindmøllepark har en maksimal kapacitet på 258 MW og ligger 7 km fra den britiske vestkyst ved siden af den nuværende Burbo Bank havvindmøllepark, som har en kapacitet på 90 MW. Under forudsætning af, at de formelle tilladelser og tidsplanen er på plads, kan havvindmølleparken potentielt bliver opført fra anden halvdel af 2016. Dong har ikke taget endelig investeringsbeslutning om at opføre havvindmølleparken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234