23948sdkhjf

Vestas kigger på yderligere frasalg

Selv om vindmølleproducenten har udsigt til sorte tal på bundlinjen, vil omkostningsreduktioner stadig være i fokus i den kommende tid.
I løbet af den turnaround-proces Vestas har været igennem i de seneste to år, er antallet af fabrikker blevet reduceret fra 31 til 19. Det er blandt andet sket gennem frasalg af koncernens tårnfabrik i Varde samt maskinfabrikker og støberier i Norge, Sverige, Tyskland, Kina og Danmark.

I alt har Vestas i løbet af den toårige periode reduceret de årlige kapacitetsomkostninger med 3,6 mia. kr., men omkostningsniveauet vil også være i fokus de kommende år.

- Med afsæt i de store forbedringer vi har opnået igennem de seneste to år, vil vi fortsat undersøge mulighederne for at udlicitere produktionen af ikke-kerneteknologi og samtidig udnytte Vestas’ forretningsomfang til at opnå branchens laveste indkøbs-, transport- og produktionsomkostninger, skriver Vestas i sit årsregnskab.

- Vestas vil ligeledes udnytte sin forsyningskæde i branchen, som i de senere år er blevet markant forbedret. Som følge af fortsat tættere samarbejde er mange af leverandørerne vokset med Vestas, og det har gjort det muligt for dem at levere den påkrævede kvalitet til tiden. I stedet for at fremstille næsten alle komponenter selv, er Vestas nu blevet en mere veltrimmet virksomhed, hvor man samler dele produceret af betroede samarbejdspartnere og godkendte leverandører, skriver Vestas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218