23948sdkhjf

3D-teknologi kan styrke innovationen

Et ny industriportal på DTU kan sætte fart i innovationsprocessen hos virksomheder, der arbejder med materialer.
Hvordan forbedrer man holdbarheden på en vindmøllevinge, eller hvordan forbedrer man de kemiske processer i en brændselscelle eller reducerer materialeforbruget til en metalkonstruktion? – det kan virksomheder nu blive klogere på ved hjælp af 3D-teknologi.

Med den teknologi vil DTU hjælpe danske virksomheder med at finde svar på spørgsmål til deres materialer, der kan sætte fart på deres innovation og sikre kvaliteten af deres produkter.

- Vi er meget glade for, at DTU har formuleret en vision for denne portal og startet den op. Vi ser det som første skridt mod at løse virksomhedernes udfordringer med materialer, og vi håber, at denne portal kan være med til at finde nye svar og sætte fart i innovationsprocessen, siger underdirektør for forskning, Charlotte Rønhof, DI.

Et avanceret røntgenbillede
Teknologien virker efter samme princip, som når lægen tager et røntgenbillede, men i stedet for at tage et billede, tager forskeren hundrede eller tusindvis af billeder af objektet, der skal undersøges. Efterfølgende kan man på en computer ”skære” prøven op, og objektet kan skrælles lag for lag - lidt ligesom når man skræller et løg.

- Virksomheder er primært ude efter svar på specifikke spørgsmål. De vil have løsninger på deres problemer og forbedringer af deres produkter og processer, og 3D-teknologien er et vigtigt første skridt, siger Charlotte Rønhof.

Læs mere på www.imaging.dtu.dk .

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11