23948sdkhjf

Vestas henter millarder i frisk kapital

En aktieemission og en ny kreditaftale skal sikre Vestas handlerum i de kommende år.
Vestas har besluttet sig for at udbyde godt 20 mio. nye aktier svarende til en udvidelse af selskabets aktiekapital på 9,99 procent. Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Eksisterende aktionærer vil ikke få fortegningsret, men aktierne vil i stedet blive udbud til institutionelle og professionelle investorer. Udbudskursen vil blive fastsat i en såkaldt bookbuilding-proces, og handles aktierne til den aktuelle dagskurs på ca. 180, betyder det en kapitaltilførsel på mere end 3,6 mia. kr.

- Vestas har til hensigt at anvende nettoprovenuet fra emissionen til at opnå større økonomisk fleksibilitet og til yderligere at forbedre selskabets finansielle stabilitet ved at styrke selskabets soliditetsgrad og opnå mere fleksible bankengagementer. Bestyrelsen forventer, at dette vil generere yderligere forretningsmuligheder og dermed accelerere Vestas’ strategi om at opnå lønsom vækst, skriver Vestas i fondsbørsmeddelelsen.

Banker udvider kreditten
Samtidig har Vestas indgået en ny femårig kreditaftale på 850 mio. euro (6,3 mia. kr.) med en række banker. Aftalen skal erstatte den nuværende aftale, der lyder på 650 mio. euro (4,9 mia. kr.) og udløber i 2015. Aftalen løber over fem år.

- Efter at have gennemført vores toårige turnaround-plan skal den nye kreditfacilitet understøtte Vestas’ fortsatte udvikling på tværs af projekter, markeder og kunder. Den nye facilitet reflekterer styrkerne ved Vestas’ fleksible forretningsmodel og gør det muligt for selskabet at fortsætte udviklingen med at øge lønsomheden og generere solide pengestrømme, udtaler Marika Fredriksson, executive vice president & CFO hos Vestas, og fortsætter:

- Vi er glade for den støtte, vi har fået fra vores vigtigste bankforbindelser og er taknemmelige for deres fortsatte engagement over for vores selskab. Denne aftale er et tegn på bankernes tillid til Vestas og vores strategi for de kommende år. Sammen med yderligere kapacitet til projektrelaterede garantier giver denne facilitet Vestas et solidt grundlag til at nå vores mål om lønsom vækst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234