23948sdkhjf

CVR-lov: Skat har fanget de første overtrædere

Skat forbereder i øjeblikket de første sager mod overtrædere af den såkaldte CVR-lov, som stiller krav om, at gulpladebiler udstyres med synligt virksomhedsnavn og CVR-nummer på siden.
Loven blev vedtaget i juli 2012 med virkning fra 1. januar 2013, og i løbet af det seneste års tid har Skat slået ned på ni overtrædere, som formentlig kan se frem til en bødestraf, når domstolene har behandlet sagerne.

- Da der er tale om ny lovgivning, hvor der ikke er fastlagt et bødeniveau af domstolene, skal der anlægges et passende antal prøvesager ved domstolene. Hvis udfaldet af prøvesagerne viser en ensartet strafudmåling, og Rigsadvokaten tilkendegiver, at domstolene har anlagt en fast bødepraksis, så kan Skat anvende det fastlagte bødeniveau i Skat’s administrative straffesager, oplyser Skat i en mail til Metal Supply.

Kortlivet lov med mange ministre

CVR-loven blev vedtaget af daværende skatteminister Thor Möger Pedersen, som i oktober 2012 blev fyret fra posten med Holger K. Nielsen som sin afløser. Holger K. Nielsen sad knap to måneder i ministeriet, før han blev flyttet til posten som udenrigsminister, mens partifællen Jonas Dahl overtog Skatteministeriet.

Med mandagens ministerrokade indtræder Morten Østergaard som skatteminister og bliver dermed den fjerde mand på posten til at administrere loven, siden dens vedtagelse for halvandet år siden. Det er dog kun Venstre og Dansk Folkeparti, som for alvor har markeret modstand mod loven, hvorfor partiskiftet på ministerposten ikke får nogen betydning.
Myndighederne har derfor sendt fire prøvesager ind til domstolene, mens yderligere fem sager afventer prøvesagernes behandling. Høsten skal ses i lyset af, at Skat selv har vurderet, at loven omfatter cirka 200.000 gulpladebiler.

Læs også: Ny lov kræver CVR-numre på firmabiler

Ved lovens vedtagelse var det fremme, at en overtrædelse ville medføre en bøde på 5.000 kr., mens gentagelser af brøden ville få bøden til at stige til henholdsvis 10.000, 15.000 og 22.500 kr., så den samlede udgift ved fire gentagne overtrædelser vil runde 50.000 kr.

Loven mødte på forhånd kritik fra blandt andre Håndværksrådet, mens Venstres skattepolitiske ordfører, Torsten Schack Pedersen, stillede en byge af kritiske spørgsmål i forbindelse med lovens vedtagelse. Ingen af delene har dog gjort indtryk på de skiftende skatteministre, hvorfor lovkravet altså i dag er gældende.

Læs mere om de juridiske krav i loven ved at besøge Skat’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067