23948sdkhjf

ISO-certificering til Blücher

En stigende efterspørgsel fra kunderne på miljøcertificering kombineret med fokus på interne processer og arbejdsgange har drevet Blüchers vej til ISO 14001-certifikatet.
I foråret 2013 satte Blücher i Vildbjerg sig et mål om at opnå miljøcertifikatet ISO 14001 inden udgangen af året. I januar nåede virksomheden sit mål.

- Som produktionsvirksomhed har vi gennem flere år haft fokus på at reducere vores indvirkning på miljøet. Samtidig har vi løbende gennemgået eksterne audits fra en række af vores større kunder, så det var et naturligt næste skridt for os at få papir på vores miljøarbejde. Det handler i bund og grund om at yde en ekstra service til kunderne og på samme tid arbejde med optimering af de interne processer og arbejdsgange, fortæller kvalitetschef Kristian Andersen.

Med den nye certificering skal Blücher i højere grad dokumentere overholdelse af miljølovgivning, arbejdsmiljø, processer og arbejdsgange såvel som ryddelighed og indretning af arbejdspladser. Hos Blücher har man desuden nedsat en arbejdsgruppe, der løbende skal arbejde med og komme med forslag til yderligere miljøforbedringer og energibesparende tiltag.

Besparelse på CO2- og varmeregnskabet
Virksomheden gennemførte i 2012 et større projekt med genanvendelse af ventilationsluft til opvarmning af fabrikken. Opgraderingen af ventilationssystemet reducerede den årlige udledning af CO2 med 148 tons, og som en sidegevinst kunne Blücher også hente en besparelse på omkring 25 procent på fabrikkens varmeregning.

- Vores arbejde med miljøcertificeringen var allerede godt i gang på det tidspunkt. Så udskiftningen af vores ventilationssystem er et konkret eksempel på den retning, vi bevæger os i. Vi arbejder desuden på udskiftning af en kompressor, hvor vi også kan genanvende varmen fra, og så holder vi skarpt øje med udviklingen inden for LED-belysning, som teknologisk har nået et niveau, der kan opfylde vores behov på fabrikken. Det er dog det daglige arbejde, der er centralt i forhold til selve certificeringen, forklarer produktionsdirektør Mogens Winther Jørgensen.

For kommende medarbejdere ved Blücher vil miljøet være på dagsordenen i deres introduktionsplan, så man fra dag et kan være en del af virksomhedens miljøarbejde. Blüchers leverandører vil også kunne mærke den nye certificering, da der nu i højere grad vil blive stillet miljømæssige krav til de råmaterialer, produkter og services, som Blücher modtager.

Blücher er tidligere blevet præmieret for sin miljøindsats af sit amerikanske moderselskab, Watts Water Technologies, Inc., og virksomheden er da også fortrøstningsfuld i forhold til det videre arbejde.

- Udover at vi nu har fået papir på vores miljøarbejde, så skal certificeringen være med til at holde os til ilden i det videre arbejde og til fremtidige audits, slutter Mogens Winther Jørgensen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11