23948sdkhjf

Nu må årsrapporten være engelsk

Det er ikke længere et krav til danske virksomheder, at årsrapporten aflægges på dansk, norsk eller svensk.
De virksomheder i Danmark, som orienterer sig meget internationalt, skal ikke længere tvinges til at oversætte årsregnskabet fra engelsk til dansk. Proceduren koster nemlig både tid, penge og administrativt bøvl, som let kan undværes.

Erhvervsstyrelsen har derfor besluttet, at årsregnskaberne – også kaldet årsrapport – fremover også må afleveres udelukkende på engelsk.

- Dansk erhvervsliv bliver stadigt mere internationalt orienteret. Den internationale samhandel er intensiveret, der investeres i stigende grad på tværs af landegrænser, og danske virksomheder rekrutterer direktører og bestyrelsesmedlemmer i udlandet. Det er naturligt, at en lov som årsregnskabsloven også følger med denne udvikling, siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Victor Kjær.

Hvert femte forslag gennemført
Lovændringen er vedtaget efter ønske fra DI gennem Virksomhedsforum for Enklere Regler, som i oktober 2012 fremsatte forslaget, der blev endeligt vedtaget den 3. december sidste år med ikrafttrædelse fra 1. januar i år.

Arbejdet med internationalisering vil fortsætte, når årsregnskabsloven skal moderniseres i 2015. Her vil et af fokusområderne være, at de danske virksomheder skal have mulighed for at følge internationalt anerkendte regler, når de udarbejder deres regnskaber, oplyser Erhvervsstyrelsen.

Virksomhedsforum for Enklere Regler har ind til videre fremsat 263 forslag, hvoraf 60 er blevet vedtaget, mens 32 ikke gennemføres. 58 gennemføres delvist, mens de resterende 113 forslag fortsat behandles.

Fakta: Årsrapporter på engelsk
• Virksomhedsforum for enklere regler har foreslået regeringen, at danske virksomheder skal have mulighed for at aflægge årsrapport udelukkende på engelsk. Forslaget herom blev vedtaget den 3. december 2013.
• Danske virksomheder har derfor fremover mulighed for at aflægge årsrapport udelukkende på engelsk.
• For kapitalselskaber er det generalforsamlingen, der skal træffe beslutning om, hvorvidt årsrapporten skal aflægges udelukkende på engelsk.
• Muligheden for at aflægge årsrapport udelukkende på engelsk trådte i kraft pr. 1. januar 2014, så virksomhederne kan nu anvende muligheden for at aflægge årsrapport udelukkende på engelsk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109